Friday, March 02, 2012

Peminat terbaru Maroon 5

Orang yang tak kenal (atau kenal tapi tak kenal rapat) akan ingat I jenis layan lagu-lagu berentak balada.. love song.. erk.. salah sama sekali. Ok, Bruno Mars, Kelly Clarkson, Taylor Swift and Katy Perry are exceptional.

The truth is I'm a big fan of rock music! Kalau orang yang tak minat, dia akan rasa bingit telinga bila dengar rock music. Lebih-lebih lagi bila high volume. Tapi kalau dah minat, memang best melayan.

Ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi. Walaupun peribahasa tu takde kena mengena, Batrisyia pun sukakan music. As early as 23 months, dia dah menyanyi. Eventhough dia pelat dan I tak dapat tangkap dia nyanyi lagu apa (dalam video selama 1 minit 13 saat yang kami rakam), she's talented in our eyes.

A few months ago, dia menyanyi dalam troli kat Giant. I pergi cari barang. Hubby pula bawa dia ke bread aisle. Bila jumpa balik, hubby cakap Batrisyia nyanyi satu lagu nie sampaikan ada seorang perempuan dengan anaknya pandang Batrisyia yang sedang syok sendiri menyanyi. Hubby tak dapat tangkap lagu yang anak dia nyanyikan. Nak tau Batrisyia nyanyi lagu apa?

Marry You by Bruno Mars! (Ok la, part Don't say " No, no, no, no, no". Just say "Yeah, yeah, yeah, yeah, yeah". And we'll go, go, go, go, go.. If you're ready like I'm ready)

Memanglah Tisya ni anak umi! Hehehe..

Semalam, dia nyanyi sorang-sorang kat sofa. I tak dapat tangkap juga. Maklumlah, nyanyi English song. Dia main hentam sajalah. Puas ok I fikir.. lagu ape la ni ek. Ada la lepas sejam dua kot, baru dapat tau lagu apa.

Never Gonna Leave This Bed by Maroon 5!

Bye bye la hubby. Next time Maroon 5 datang buat concert, I bawak Tisya je :)

Note: Ini bukanlah pencapaian besar yang boleh dibanggakan. Saja nak bercerita. Well, ada kajian mengatakan music dan matematik berkait rapat kan?

3 scribble(s):

AyuArjuna BiGoshh said...

mesti cute tisya nyanyi :)

Diyana said...

hi liz..;)

lame tk singgah..

skang diyana sibuk sungguh..dgn anak2 le ape lg...huhu.

ha ah...diyana pun adalah sgt gila kpd maroon 5.lebih spesifik lg pd Adam..vokalis derang.:D

Liz Rohaizat said...

kak ayu> hahaha. nyanyi ke laut. tapi dpt tangkap la sikit2.

diyana> adam levine punya suara mmg unik kan?

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.