Thursday, March 15, 2012

MOH keluarkan arahan untuk kuarantin

Petang semalam, terpampang jelas notis penutupan taska dan poster HFMD kat papan kenyataan. Selepas mereka membuat kunjungan, MOH bertindak menutup taska selama seminggu. Tapi bukan keseluruhan taska. Sebaliknya, hanya satu bilik iaitu toddler room yang terlibat.

Hari ni, pihak MOH akan datang lagi untuk buat pemantauan kali kedua. Sepatutnya mereka check semua kanak-kanak kat sana tapi masa mereka sampai semalam, kanak-kanak tengah tidur. Tu yang nak datang lagi hari nie. Dalam masa yang sama, nak bersihkan keseluruhan kawasan taska.

Pagi ni, anta Batrisyia macam biasa sebab I nak doktor from MOH tengok dia sendiri. Masa sampai pagi tadi, cikgu cakap maybe parents dah tak hantar anak mereka hari ni sebab takut. Bila I telefon pukul 8 pagi tadi, cikgu mengesahkan hanya Batrisyia dan kawan baik dia; Darwisy yang datang. Fuh, nasib baik teman bergaduh dia datang. Kalau tak, kesian Batrisyia sorang-sorang. Kehkehkeh, dah la budak-budak tu becok tanya cikgu mana kawan-kawan diorang yang lain.

Now, tunggu pegawai MOH datang. Then, kalau Darwisy pun nak balik, I ambil Batrisyia la. Kebetulan, office mak dia dekat je dengan office nie. Esok cuti la nampaknya. Yang tak best nya, no Internet connection at home. Dah la esok baru tau keputusan samada I dapat free tickets to watch The Hunger Games.

Tak tau la korang. Tapi kalau MOH keluarkan arahan untuk kuarantin satu bilik je, maknanya tiada masalah kalau kanak-kanak kelas lain nak datang. Tak ke? Orang lain terlalu concern atau I dan mak Darwisy yang lepas tangan? Cuma I dapat rasakan, pihak taska tetap akan tutup seminggu sebab kalau taska tak tutup, alamatnya semua cikgu kena jaga Batrisyia dan Darwisy. Hehehe.

Nota kaki : Berita terbaru. Taska akan ditutup selama seminggu. Maka, ramai-ramailah bercuti.

2 scribble(s):

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Dear,

Nursery anak i pun kena tutup gak la..baru dpt info tadi...
so, starting tomorrow, tutup sampai next week (Thursday)...

adoilah... susah hati dibuatnya....

Liz Rohaizat said...

Erin> oh, sama la kita. terpaksa cuti bergilir-gilir.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.