Thursday, March 08, 2012

Adik Batrisyia

Berdebar-debar je. Ahaks... Macam I pulak yang nak dapat anak.

Adik angkat Batrisyia akan lahir samada hari ni atau esok. Overdue! So doktor bagi masa sampai esok. Kalau esok takde juga tanda nak lahir, si mak nye kena induce la. Rileks ye Weed.

Insya Allah, Weed akan dapat anak perempuan. Isk, kalau la kitorang duduk dekat, kan best. Boleh Batrisyia jenguk adik angkat dia selalu.

Melihat orang lain pregnant dan bersalin, buat I rasa nak pregnant semula. Tapi ye la, belum ada rezeki. Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kami. Dia tahu masa hadapan kami. So I tak lagi rasa stress. Kalau ada, ada la. Kalau takde, takde la.

Cuma memang diakui, stress tu kadang-kala singgah sementara apabila "dicucuk" orang. I tau la my second pregnancy only lasted for 6 weeks tapi itu tidak bermakna I tidak pregnant dan sesetengah orang boleh cakap itu bukan pregnant yang sebenar. What the heck? Kalau I tak pregnant, kenapa I kena lalui kesakitan masa kandungan tu gugur? Some people tak peka dengan hal macam ni. Probably because diorang tak pernah rasa perasaaan keguguran anak tu. So I maafkan je la.

Weed, good luck to you! I'll wait for your call or sms or MMS.. ape-ape je la. Tak sabar nak tengok muka si kenit!

3 scribble(s):

nieda said...

tajuk entry ni terus teruja nak baca. Hehe. Hopefully kawan Liz selamat. Boleh rasa debaran menanti kelahiran. Hanya yang melaluinya saja tau mcmane perasaan tu.

Ely Hasrul said...

sapa kata bukan pegnen sebenar tuh meh aku tonyoh2 muka dia budush betol! skalik conceived sperma dgn ovum pegnen la namanye!! okeh overst, bese la ibu mengandung hormon terlebeh

Liz Rohaizat said...

nieda> ahaks, eventhough bkn diri sendiri yg nak bersalin.. rasa teruja tu ada. bestfriend la katakan. bakal anak angkat pulak tu

ely> huishhh, ibu mengandung nie... jgn marah2. hehehe. ala, mula2 aku sentap gak. tapi lps tu ok. dan org tu dah pun minta maaf.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.