Thursday, January 12, 2012

Without Boundaries

Siapa pernah tengok Without Boundaries kat saluran 8TV? Program ni disiarkan setiap hari Rabu pukul 9.30 malam. Kalau minat outdoor, memang best layan program ni. Pengacaranya merupakan seorang pengacara yang mula dikenali di Quickie iaitu Henry Golding. Yer.. I tau ada antara korang yg suka tengok dia (hah, google cepat kalau nak tau rupa dia).

Bila tengok program tu, terasa macam masih ada banyak tempat belum diterokai di Malaysia. Orang kata, kalau tak dapat nak pergi, kita “ambil” pengalaman orang lain. Sebab I tau I takkan dapat pergi sesetengah tempat yang dia pergi, tu yang rajin menonton.

Macam episode malam tadi, Henry bawa penonton “menaiki” 4WD ke dalam hutan Endau Rompin. First time tau rupa daun kelek. Ni la sebabnya I suka layan program macam ni. Daripada tak tau, boleh jadi tau. Kita dibawa menjelajahi tempat-tempat yang boleh memukau diri.

Tisya pun suka layan. Macam-macam dia tanya I masa tengok episode malam tadi.

Umi, dia tangkap ikan ke?”
Umi, dia masak ikan ke? Mana kuali?”
Eiii, ikan dia kaler itam
Umi, dia naik kereta apa?”

Tapi paling tak boleh tahan bila scene 4WD tersangkut kat dalam selut.

Ya Allah Ya Tuhanku.. Astargfirullah al azim.. janganlah lalu situ. Lalulah jalan lain! Kan Umi, kan?”

2 scribble(s):

Ely Hasrul said...

hahaha comel la tisya ckp cmtu.. kalu smai dh lama dia ckp

'mami, dia jatuh patu dia mati kan?'

hahahhaa

Liz Rohaizat said...

ely>kihkihkih. sami boy so komendia ganas sikit.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.