Monday, January 09, 2012

Kek Karamel Pelangi. Now open for ordering!

Hujung minggu lepas, kami tinggal dua beranak je kat rumah. Hubby terpaksa kerja. Dia sampai rumah pun nak dekat pukul 11 malam. Tisya la kecoh sebab abi dia takde. Tapi dia tak kesah sebab dia boleh layan Toy Story dari part 1 sampai part 3 berulang kali. Tak bosan pulak tu.

I was having my me time in the kitchen. Sudah mula dapat tempahan pertama untuk tahun 2012. Alhamdulillah. Dapatlah buat 2 biji kek karamel pelangi. Ingat tak dlm entry dulu, I cakap adunan kek bercampur dengan adunan karamel? Kali nie, elok pulak tak bercampur. I tau pun sebab customer tag photo tu. I rasa maybe masa first time tu, I terlebih pukul adunan kek tu. So dia jadi berat. This time, I guna wooden spoon je. Elok menjadi.

In the house. Hubby boleh sms time kerja.
Minta buatkan kek nie lagi.


Berdebar-debar baking guna electric oven. Selama ni guna gas oven je. Dah terbiasa. Bila dengar cerita pasal electric oven, risau juga. Nak kena biasakan diri guna. Set temperature, baking time.. hahaha, mengadap tingkap oven dari saat masukkan loyang sampai la kek siap. Berpeluh!

Kek ni sudah boleh ditempah. RM30 for self pick up di Taman Cheras Intan. Untuk penghantaran, I akan kenakan sedikit kos penghantaran bergantung kepada tempat. For ordering, please email me at estli82@yahoo.com

9 scribble(s):

nieda said...

cantiknya kek ni posing..weekend lepas pun nieda buat jugak kek ni tapi buat kek karamel coklat moist. Gara2 tergoda tgk entry u yg lepas. Practice makes perfect.Hehe

Liz Rohaizat said...

nieda> hehe, awak kan rajin masuk dapur. yups, practice makes perfect.

Ely Hasrul said...

kek pop tak jual? kalu jadik besday sami nnti sbb xbleh nk set date kena tgk kondisi ibu mengandung hahaha .. papi dh pilih date 26 feb tp aku plak yg bdebar.. aku nk carik kek pop tu la.. kalu ko buat ko bgtau aku

Liz Rohaizat said...

ely> cake pop x pernah buat lagi. aku kena cari masa terluang utk cuba. nanti kalau aku dah yakin boleh ambil order, aku bgtau. setakat ni, x boleh lagi sebab tak penah try

Irfa said...

cantik cam pelangi..moga bisnes sukses yer

Liz Rohaizat said...

irfa> terima kasih atas doa awak

semut-terbersin said...

wah dah tere! caya laa liz! nampak menggiurkan

semut-terbersin said...

wah dah tere! caya laa liz! nampak menggiurkan

Liz Rohaizat said...

ila> takde la terer mana. practice je

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.