Monday, December 19, 2011

Tentang mimpi...

I have to write this. Senang nak ingat balik kisah lama.

Masa Tisya kecil, I tertanya-tanya juga. Bila agaknya kanak-kanak akan mula bermimpi? Kita nak describe "apa itu mimpi" kat anak kita, susah juga kan sebab kanak-kanak kecil tak faham mimpi tu apa. A few months ago, ada juga la Tisya ni macam mengigau tapi sekejap je la. Dah la bahasa yang keluar tu tak difahami. Jadi, I anggap tu bukan mimpi la.

Hinggalah 2 minggu lepas kot, Tisya bercakap masa tidur. Siang tu, dia melayan Geng: Pengembaraan Bermula berulang kali. Dari pagi sampai ke malam. Beriye benar dia melayan cerita tu. Malam tu dia mimpi kot. I can't remember the exact words tapi lebih kurang camni..

"Opet, lari! Lari.. jgn kejar Opet! Opet, lari!"

Masa tu pukul 1.30 pagi. Memang sah la dia tengah bermimpi. Dengan tangan-tangan sekali didepakan.

Jadi ok la.. kalau one day dia tanya bila dia mula start bermimpi, I boleh cerita kisah ni kat dia. Tapi I rasa dia takkan tanya sebab I pun tak pernah tanya mama :)

2 scribble(s):

Ely Hasrul said...

aku kan mmg tak tau la bile start mimpi, yg pastiiii aku tiap2 ari mimpi hishhh bosan tul!

Liz Rohaizat said...

ek eh ko nie, mimpi la best! hehe

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.