Wednesday, December 21, 2011

Mari berjimba

Tahun 2009...


Tahun 2010...


Tahun 2011... tiada penambahan keluarga dalam tempoh 2 tahun, masih 12 orang ahli :p

By the time entry ni keluar, semua orang mungkin sedang bermalasan di rumah. Bersiap sedia untuk menempuh perjalanan yang tak berapa jauh ke sebuah tempat percutian yang sesuai untuk seisi keluarga.

Tiap-tiap tahun papa dan mama akan sponsor satu percutian keluarga untuk semua orang. Sponsor eh, tak keluarkan duit sendiri pun. Kalau nak shopping, tu kena keluarkan duit sendiri. Tapi tempat yang kami nak pergi tahun ni bukan tempat untuk bershopping. It's a pure relaxation.

Sengaja pilih minggu sebelum Krismas sebab nak dapatkan rehat selepas pulang dari bercuti. Kalau suruh I plan percutian, memang I akan plan camtu. Biar ada rehat 2 hari selepas pulang sebab hari pertama lepas pulang, I nak basuh semua baju kotor dan kemas rumah yang dah lama ditinggalkan. Hari kedua lepas pulang, baru I dapat rehat betul-betul. Plan ahead. Kalau plan last minute, akan jadi lintang pukang.

Hoh, minggu depan I update eh. This blog will be in hiatus mode for a while.

2 scribble(s):

Ila said...

selamat bercuti..nanti ceritalah yer

Liz Rohaizat said...

Ila> dah balik dah pun. hehe.. story nanti2 eh.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.