Wednesday, November 23, 2011

Packing barang untuk pindah ke rumah baru

Rumah dalam status "tongkang pecah". Beberapa barang seperti buku-buku, pinggan mangkuk, gelas, cawan kaca dah selamat dibungkus dan dimasukkan ke dalam kotak. Mood tak sabar nak pindahkan semua barang ke rumah baru.

Banyak juga barang nak kena angkut naik lori. Jenuh la nak mengemas balik nampaknya. Nasib baik Isnin depan cuti. Dapat juga la rehat sikit. Selamat tinggal rumah lama. Ahaks.

Lepas tu kita boleh buat countdown untuk family holiday hujung tahun. Yeay!

4 scribble(s):

Star Anise said...

Salam Liz,

Nampak gaya macam badan Liz masih lemah...
Hopefully sebelum masuk rumah baru ni, Liz dah pagar rumah atau alunkan bacaan alquran dalam rumah.
Masa saya nak pindah dulu (saya baru bersalin), saya pasang radio bacaan al-quran non stop dan berulang selama 3 hari, then baru tenang hati masuk tinggal. Alhamdulillah. Saya sangat risau sebab ada anak kecil yang masih tak ngerti minta tolong jika ada gangguan. Harap membantu. Sekadar berkongsi pengalaman.

Liz Rohaizat said...

star anise> wasalam. memang akan pagar rumah dan baca surah Al-Baqarah bila dah masuk nanti. thanks.

maisy said...

dah ade lori ke..aku amik movers opis die kat cheras perdana..per trip lori 2 tan,2 workers..RM170..kotak..RM6 satu...wrapped brg RM5(tk kire besa ke kecik).kat umah aku ade aa kotak time pindah aritu..6/7 kot..kalo ko perlukan lah...kalo dah okay..good...

Pakai byk plastic tong smpah hitam yg tebal tu..senang idup ko..Penat weh..tp baik ko suh adik ko dtg tolong..ko duk rehat/arah sudah...

Liz Rohaizat said...

maisya> lori dah ada. dpt RM100 lump sum.lori 3 tan. adik aku tlg nanti.

aku mmg nak mengarah je ni

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.