Friday, November 11, 2011

11.11.11 - Finally, I'm pregnant again

Miss P is 4 days late. Honestly, I don’t put high hope this month. It’s simply because I feel sick of this waiting game. I always have 28 days cycle. But since we decided to have a second baby, my hormone goes ups and down like crazy.

Ehem, ok.. hari ni dah masuk hari ke 32. I biarkan lewat sampai 4 hari dari cycle sepatutnya (28 days). Just in case kali ni cycle tu jadi 30 hari pulak kan. I dah penat kecewa. Bila tunggu lewat sehari dan buat UPT, esoknya Miss P datang. Bila tunggu lewat 2 hari dan buat UPT, esoknya tu pulak Miss P datang. Faham tak? Geram tau.

Now dah lewat 4 hari, masuk hari ke 32. I malas nak buat UPT. Tapi dari pagi I tak boleh concentrate kat office. Rasa nak marah pun ada. Nak tau apa I doa masa solat Subuh pagi tadi? I doa pada Allah. Kalaulah pregnant kali ni, tolonglah beri satu petunjuk. I taknak abaikan my second child. Senang cerita, kalau I tak pregnant, please let Miss P comes today. I really hate this waiting game.

Menjelang tengah hari, I dah tak boleh tahan. Still no sign of Miss P. No cramp at all. It should be a good sign but my eyes filled with tears. I was so afraid to do UPT. Macam mana kalau I buat, lepas tu negative dan esok I period? It will break my heart for a 5th times! Yes, this is my 5th times.

I can’t believe it is so hard to “make” my 3rd pregnancy with my second child!

I bought a test kit during lunch hour. I dah tekad. Kalau lepas lunch masih tiada tanda, I akan buat UPT. Jadi bila masih tiada tanda menjelang pukul 2.30 petang, I terus buat UPT. Selalunya, I akan tengok test kit tu dari saat pertama. Tapi kali nie, I titikkan dan I terus pandang jam. Wait for a minute..... lepas tu baru tengok.


It's positive!!!

Thank you! Thank you! Itu je yang I mampu ucapkan masa tu. Mula-mula memang rasa happy. Lepas tu rasa risau. Kalau korang baca sejarah my first pregnancy (check back my entry on year 2007), korang akan faham kenapa I risau.

Masa mengandungkan Batrisyia, I tak beritahu sesiapa kecuali our families dan my bestfriend; Weed. 3 bulan I tutup mulut rapat-rapat. I betul-betul nak make sure I berjaya lepas first trimester. Lepas tu baru I beritahu kepada semua orang.

Utk pregnancy kali nie, I ingat nak senyap juga. I'm sorry. Insya Allah I akan beritahu berita ni di masa yang sesuai.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.