Friday, October 21, 2011

Westlife announce split after 14 years

Rutin pagi sama je macam semalam. Masuk dalam kereta, layan Tisya sekejap. Lepas tu buka Red.FM. Tiba-tiba dengar Rudy cakap something tentang Westlife tapi masa tu dah hujung ayat.

Then he said, "Here's a tribute for Westlife".

I was like, "Huh? Apa jadi? Apa jadi? Dah berpecah ke?"

I wanted to text my friend about this. Is this a real news? Tapi ku tahan. Nanti la check kat office. Tapi dalam hati rasa semacam. Eventhough I dah tak minat lagu-lagu baru mereka, lagu-lagu lama tetap di hati. Siapa boleh lupa lagu Swear It Again, If I Let You Go, My Love, When You're Looking Like That... they have too many hit songs!

Kiranya walaupun dah tak minat Westlife yang sekarang, I masih minat Westlife yang dulu. Mengerti?

Masuk office, terus masuk website Westlife. Wow, sesuatu yang dah lama I tak buat. Hahahaha.. ok, betul la.. mereka dah keluarkan kenyataan yang mereka akan berpecah selepas mengadakan farewell tour tahun hadapan.

Perkara ni memang dah dijangka sebab dah lama sangat diorg bersama. Plus, boyband dah tak laku dah zaman sekarang. Kalau zaman 90-an tu, ok lagi la kan? But still, rasa sesuatu pulak bila mereka betul-betul nak berpecah.

I was their big fan since Swear It Again. Huhuhu... dulu rajin gila baca pasal Westlife. My close friends pun tau I suka Westlife. Kalau ada poster, terus bagi kat I. Kalau nak beli hadiah, tak payah susah-susah fikir nak bagi apa. Belikan CD Westlife je. Rajin giler beli Galaxie sebab nak baca pasal Westlife. Hahaha... those days boleh buat I senyum sorang-sorang la.

Eventhough korang tak minat Westlife, tipulah kalau korang tak pernah sama-sama humming lagu mereka :p

I masih ingat I pergi record video clip diorg sebab nak layan banyak kali (dan I masih simpan semua tu)

I masih ingat bila diorg keluarkan versi baru When You're Looking Like that, ramai org nak copy my CD sebab I ada version tu (masa tu tidak dijual di Malaysia).

I masih ingat ada orang tinggalkan voice mail dan nyanyikan lagu Fool Again.

I masih ingat zaman I layan lagu I Promise You That sampai beratus kali dalam sehari.

Too many memories with them :(

You know what? I'm gonna make sure one day I bagi Tisya dengar lagu mereka dan I akan cakap, "This is my all time favourite boyband".




Flying Without Wings

4 scribble(s):

Ila said...

aku sangat suka westlife,dululah..aku ingat diorang lama dah berpecah sampailah diorang dtg konsert kat malaysia ari tu..ye ke? westlife satu-satunya band yg aku minat..smpai sanggup beli kasetnya dan hafal semuanya lagunya walaupun time tu masih belajar dan duit pun kena catu..demi westlife...huhuhu

Liz Rohaizat said...

Ila> oh, tak la. diorg tak berpecah la. selalu juga diorg dtg malaysia sbb diorg tau ramai peminat kat sini. aah, org kata konsert baru2 nie best giler.

Ely Hasrul said...

ok aku ingat dorg dh lama berpecah haha. patu kalu aku dgr tribute tu aku sure ingat salah sorg mati haha.. tp paling xtahan flying without wings tu mmg faveret!!! huwaa nangiss!!!

Liz Rohaizat said...

ely> flying without wings mmg best! tapi aku suka juga diorg nyanyi You Raise Me Up. Eventhough tak sehebat Josh Groban tapi vokal dia pun best juga

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.