Thursday, October 27, 2011

Tisya

DEFINISI MAGHRIB BAGI TISYA

Tisya : Maaaana abi nie? Lambat la.
Umi : Hmm, mana abi nie ye?
Tisya : Abi lambat la. Tak dapat seat
Umi : Kita tunggu abi la ye. Tengok, dah maghrib dah.
Tisya : Bukan maghrib la. Dah malam dah. Maghrib tu sembahyang.
Umi : Yer la.. yer la.

MENGELAT MAKAN NASI

Umi: Eh, kenapa tak makan nasi ni? Makanlah nasi.
Tisya : Taknak. Tisya dah kenyang. Errrkkkk (buat bunyi sendawa sambil makan jelly)


TISYA BERANGAN JADI MAK ANDAM

Dia keluarkan semua penyepit baju dari bekas bulat. Kemudian dia letak bekas tu atas kepala umi dia. Ngam-ngam kepala pulak tu.

Tisya : Umi jadi pengantin! Kepak kepung kepak kepung
Umi : ….. (suka hati kau lah, nak)

Then, umi nye tundukkan kepala sebab nak baca buku.

Tisya : Umi, jadi pengantin kena diam (sambil tegakkan balik kepala umi dia)

TISYA BELAJAR MENGENAL PERKATAAN SEERTI

Abi : Cium satu. Eiii, Tisya busuk!
Tisya : Abi masam.
Abi : Tisya la masam.
Tisya : Abi masin.
Abi : Tisya pahit.
Tisya : Abi tak mandi…

2 scribble(s):

Farr said...

seronok la ko melayan tisya sembang. banyak idea dia tu...

Liz Rohaizat said...

Farr> layan je la time dia tgh byk ckp nie. biar dia kreatif sikit

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.