Thursday, October 13, 2011

Second wave of...

My insurance agent cakap I ni seorang yg sibuk. Dah banyak kali dia ajak jumpa tapi I takde masa. Ye la, dah nak jumpa masa hujung minggu. Dia tak tau yang kita nie, aktiviti utk sebulan tu dah disusun sejak bulan sebelumnya. Kalau tgk desk calendar kat office nie, penuh dengan catatan. Jadi kalau nak buat last minute plan, mmg agak payah la juga.

Sabtu ni nak ke Benta utk menghadiri majlis perkahwinan Lin & Dila. Insya Allah akan konvoi dengan Zid & Intan. Dah lama tak jumpa mereka. Balik dari kenduri tu, I nak cuba cari slot utk pergi Big Bad Wolf Book Sale sekali lagi. Semoga hubby terasa rajin nak bawa I pergi sana. Meroyan diam-diam tgk gambar buku-buku kat FB tu. Banyak buku baru diorg top up. Geraaammm sgt.

Ni buku dari Alexander McCall Smith. I dah beli satu buku dia : 44 Scotland Street. Dah mula baca sikit. OK juga cara penulisan dia. So nak beli buku dia lagi.

Alexander McCall Smith

The Man from Saigon. Ada sorang pembaca pernah review buku nie. Quite interesting.

Ni yang I paling geram. Thanks for the Memories by Cecilia Ahern. Buku ni ada banyak. So ingat nak ambil kemudian. Lepas tu terus terlupa. I boleh beli The Gift pulak. Sampai rumah baru teringat buku nie. Hmmm...

Buku yang I nak cuba cari ialah Eat, Pray, Love. I tak jumpa tapi dah ada orang jumpa. Ciss, jealous! Dulu baca buku orang. Sekarang nak la ada dalam koleksi sendiri. Tak dpt travel mcm dia, dpt buku tu pun jadi la.

Sape lagi yang dah pergi? Buat la review. Suka baca review orang yang pergi ke book sale nie.

6 scribble(s):

Ely Hasrul said...

kalau weekend nih ade time kitorg pi lagik la kot tp papi ckp nk pg weekdays sbb xmo bwk sami. yg penting aku kalu g sana geram nk mbeli.. nk mbaca takk kott hahaha

Liz Rohaizat said...

ely> BBW warwarkan ada mystery gift during the weekend. tak kesah la. time tu je aku free.. heheh

~aSFaLiZa~ said...

salam
saya dah 2 kali pergi. kat sana berhantu. huhu. hilang kawalan kejap. tapi byk beli buku for my son jek

Liz Rohaizat said...

adfaliza> salam. wah, bestnya dah pergi berkali-kali. children book mmg byk, kan?

Faizah said...

aku dah pewgi td. dan dan update blog kihkikih. byk novel aku beli.

Liz Rohaizat said...

faiz> ahaks, dah baca dah. best kan? org yg jarang beli buku pun akan beli byk. apatah lg yg rajin beli

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.