Monday, August 22, 2011

Terima kasih Allah kerana tidak makbulkan doaku buat sementara waktu...

Utk hujung minggu lepas, kami bagi full attention utk persiapan raya. Sabtu, pagi-pagi dah sampai kat Jalan TAR. Tujuan utama, nak cari tudung bawal yg boleh padan dengan baju warna gold dan lavender. Wah, warna levender tu mcm mana? Ekekeke... kelasss ko, warna light purple la.

Dalam pada orang lain sibuk cari tudung instant yg lawa-lawa... Ariani la.. Fareeda la.. I tetap pada bawal. Ada la juga tudung instant tp tudung bawal lagi best. Senang nak jaga. Senang nak bentuk. Tak la terpacul soalan, "Kenapa abang penyekkan tudung tu? Habis la awning dia.".. Hehehe... sian hubby. Dah nama pun lelaki. Mana la dia sensitif bab-bab tu kan?

Selalu beli bawal murah, murah. Ni up sikit la harganya tapi bukan la Bawal Exclusive. Tu tak mampu den. Alhamdulillah, masuk ke kedai kedua, terus jumpa tudung yg dicari.

Next, pergi cari tudung utk Batrisyia. Hubby sibuk nak carikan juga. So jalan la di sepanjang jalan TAR tu. Akhirnya sampai ke Muaz Textile. Kedai ni famous kan? Kalau nak cari tudung murah, pergi la situ. Berlambak tapi ikut taste masing-masing la. Dpt la 2 helai tudung utk Batrisyia. RM6.80 je sehelai.

Hari Ahad, mengemas rumah je. Basuh langsir, lap perabot, cabut rumput. Ahaks, mini garden dah terabai. Banyak pokok dah merajuk dan mati. Kesian... nak buat camne. Tuan rumah sibuk.

Sesuatu berlaku minggu lepas yang membuatkan I sangat bersyukur pada Allah. Dipendekkan cerita, I tergelincir kat dapur. Tak sempat tahan, tak sempat pegang apa-apa. I cuma rasa keadaan sekeliling berpusing. I menjerit dan tiba-tiba I dah mengadap siling dapur. Tangan kiri terhentak ke lantai. Mujur kepala berbalut tuala. Kalau tak, kepala pun terhentak sama.

Tangan kiri mmg sakit gila. Hubby risau retak but I rasa tak sampai camtu kot. Kalau retak, mesti bengkak, tak ke? Erk... tapi mmg sakit sampai sekarang.

Yang buat I bersyukur sangat ialah I tak pregnant. Kalau tak, confirm malam tu juga pergi hospital. Terima kasih Allah kerana tak makbulkan doaku buat sementara waktu. Hanya Kau yang Maha Mengetahui.

14 scribble(s):

CIK NANA said...

Liz, hati-hati pasni.
Huhuh, monitor tangan tue. risau kot terseliuh.

Liz Rohaizat said...

nana> thanks, nana. tak tau la camne leh tergelincir. insya Allah tak terseliuh. sakit je. tapi dah kurang sakitnya.

Ely Hasrul said...

ya allah ko jatuh! seramnye!! seb beik tak ape2.. seb beik gak bukan tisya yg jatuh.. hehe bukan aku xsayang ko tp kalu si kecik yg jatuh aku lagik kesian and emo hehe..

wahh tisya smpai 2 tudung! raya nih bleh la jumpa sami. nk dtg umah bgtau aje. official open house tiada tp sentiasa terbuka. tp nk dtg ckp awal2 aku nk g bungkus awal2 gak hahahha

Liz Rohaizat said...

ely> mmg takde pape la sbb tak pregnant kan. sakit sikit2 je. kalau pregnant, aku mmg confirm tumpah darah. even time tu, aku tercakap, "fuh,seb baik tak pregnant".

ahaks, satu je buat tudung raya. satu lagi saja beli. aisey, nak bungkus ke? baru nak merasa ko masak. tp paham, ko takleh masuk dapur.

Diyana said...

alhamdullillah..nasib liz tak ape2.klu diyana la..oh tak nak imagine..scary.

Liz Rohaizat said...

diyana> saya ok je la. hehehe...

rozila said...

hi liz....camner tgn? dh okay? takut salah urat plak....kalu x g urut lama nak nanggung sakitnyer.....hati2 ya....

Liz Rohaizat said...

rozila.. tgn ok la kot. tinggal sakit kat siku je tapi boleh dah buat kerja. hehe... hubby je tlg urutkan

Ely Hasrul said...

eh Liz, kalu retak kompom bengkak ke? skang sakit lagik ke? seram plak aku. kalu aku sbln xbuat keje umah hahahhaha pantang asik carik alasan

Liz Rohaizat said...

ely> entah, aku main agak je. bkn logik ke? hahaha... skrg sakit kat siku je. aku rasa sebab terhentak tu kot. dan punggung sakit kat kiri gak. baru start rasa. kesan jatuh je kot. ko ni, jgn la takutkan aku. hehehe

Ely Hasrul said...

ehhh manade takut2 kann (haiyookk hahaha) tak le aku kan tgh jumpa fisiotherapist skang nih. ko byg la baru 2bln aku dh sakit kt blkg. sakit sgt okeh. alih2 dia kata blkg aku nih dh bengkak, muscle sgt tight, tender la ape2 la.. kesimpulannye aku kena buat terapi smpai lepas bersalin.

dia kata puncanye:

1. aku jatuh dolu2
2. aku tak exercise (cis)
3. aku dh kena time pegnen dulu tp aku xbuat ape2

jadik baik aje la ko amik ikhtibar hahahhahaha

Liz Rohaizat said...

ely> eiii, ye ke? risau pulak aku dgr. lama juga ko kena buat tu eh

❤NazirahMoktar❤ said...

kak,kat jalan tar ada x tudung bawal yg sulam atas kepala tu,mcm crown.kalo ada murah x?hahah..punye la google kan :)

Liz Rohaizat said...

nazirah> urm, masa tu ada nampak tapi tak tgk harga pulak sebab tak minat sulam sampai ke atas kepala. cuba awak check.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.