Wednesday, August 10, 2011

My Favorite Smurf

Oh My God, sape yang tak kenal The Smurfs ni maknanya anda tak tengok kartun masa kecil. Mana boleh lupa si comel kecil berwarna biru ini. Di kala cartoon lain penuh dengan warna warni, mereka berwarna biru dan sangat comel.

Akhirnya, filem yang ditunggu oleh peminatnya bakal ditayangkan di panggung pada 1 September. Ada 3D pulak tu!

The Smurfs

Lama betul kartun ni bertahan. Sampai sekarang pun masih ditayangkan di TV. Masa kecil dulu, I tengok. Sekarang Batrisyia pulak tengok walaupun tak selalu.

Synopsis: The Smurfs make their first 3D trip to the big screen in Columbia Pictures’/Sony Pictures Animation’s hybrid live-action and animated family comedy, The Smurfs. When the evil wizard Gargamel chases the Smurfs out of their village, they’re forced through a portal, out of their world and into ours, landing in the middle of New York’s Central Park. Just three apples high and stuck in the Big Apple, the Smurfs must find a way to get back to their village before Gargamel tracks them down.

Sure comel giler The Smurfs ada di kalangan kita. Dah la kecil je (setinggi epal). So macam mana mereka nak selamatkan diri dari Gargamel?

No worries, I'm sure Brainy Smurf can help them go through all the obstacles!


Brainy Smurf dianggap orang paling pandai di kampung mereka walaupun selalunya, apa yg dia buat akan menjadikan keadaan lebih teruk. Kalau dalam kartun, dia ni macam penolong dan apprentice Papa Smurf. Dan dia ada buku "Quotations from Brainy Smurf.". Walaupun ada yang tak suka dia, tapi dengan kerjasama dari rakan-rakan yang lain, I yakin mereka boleh kembali ke tempat asal mereka.

Jom tengok trailer!

4 scribble(s):

fiza said...

Mat feveret kartun. Memang dari jamas skolah suka tgk citer nih. Skang setiap ahad pagi layan kartun smurfs ☺☺

Liz Rohaizat said...

fiza> hehe.. aku pun layan hari ahad.

Diyana said...

saye bagitau damia ni katun cendawan.sbb bentuk cam cendawan,hehe

Liz Rohaizat said...

diyana> hehe.. cendawan warna biru... mcm beracun je.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.