Friday, August 26, 2011

JOM PHOTOBOOK Giveaway by KedaiGambarKami! *Sticky Entry*

Dah beberapa kali terlepas sesi Giveaway yg dianjurkan oleh KedaiGambarKami. Kali ni tergerak hati nak join giveaway terbaru mereka.



Sebab I bukan client KedaiGambarKami, so I kena join Kategori B. Untuk Kategori B, ini syarat-syaratnya.

Kategori B

1.Terbuka kepada semua pengunjung/fans KedaiGambarKami .
2.Mestilah seorang blogger , warganegara Malaysia.Yang menetap di luar negara juga boleh join tetapi jika menang, kami cuma menanggung penghantaran di dalam negara shj.Kos pengeposan ke luar negara hendaklah ditanggung oleh anda.
3.Create satu entry sticky mode khas utk giveaway ini.Tak lama pun, sebab selepas 8 hari giveaway ini akan berakhir.Selepas tarikh tamat, anda boleh remove sticky mode entry tu.(tapi jangan remove entry nya terus ya..)
4.Masukkan banner contest beserta link entry ini.
5.Nyatakan kenapa anda layak menang.Dalam entry anda mesti ada perkataan JOM PHOTOBOOK! Tinggalkan link entry anda beserta kategori yang dipilih pada entry ini.

Memang cun sangatlah sebab I memang memerlukan photobook sangat! Nak tau kenapa?

Seiring dengan zaman kamera canggih ni kan, semua gambar diambil guna digital camera. Tak macam dulu-dulu. Kamera guna kodak. Sampai masa, kita cuci. Lepas tu tokei kedai terus letak dalam album. Dah siap. Anytime kita boleh check balik gambar-gambar kita dalam album.

Bila dah ada digital camera, kita boleh ambil gambar seberapa banyak yang kita suka. Cukup masa, kita view balik gambar-gambar tu. Mana yang rasa nak frame kan, kita cuci. Dah jarang sangat kita nak cuci SEMUA gambar yang kita ambil. Lebih-lebih lagi bila ada blog dan Facebook. Terus je share kat sana. Paling senang pun, kita burn semua gambar dalam CD. CD akan di “mark” dengan nama tertentu. Dah jadi macam album digital pulak.

Itu yang I buat selama ni.

Cuma ada satu kejadian yang sering berlaku hingga membuatkan I kelam kabut. Usually, CDs gambar mmg I letak elok-elok dalam satu bekas. Tapi biasa la. Sometimes, kita teringin nak tgk balik gambar-gambar kita. Kita keluarkan satu CD. Lepas tu, kita bawa pergi office la.. bwk balik kampung la. Sudahnya, tak ingat CD tu letak kat mana.

Bila benda camni berlaku, I memang panik yang amat. Panik sampai teringat-ingat. Cuba rewind balik memory dalam otak ni semata-mata nak tahu kat mana I letak CD tu. Kalau cara ni tak berkesan, habis satu rumah I cari. Dalam kabinet dapur pun I boleh cari. Mana la tau, dalam pada nak sorokkan daripada anak, I terus letak dalam kabinet dapur. Gitu la punya teruk bila kes CD gambar hilang.

Masa tu salahkan diri sendiri. “Kenapa la tak cuci ke gambar-gambar tu. Kenapa la tak buat photobook je terus. Confirm tak hilang dah”.

Hmm, betul la.. ada 4 CDs penah hilang… CD gambar kahwin, CD pergi honeymoon, CD 1st photoshoot dengan Batrisyia dan paling baru, CD photoshoot dengan Serindit Photo. Hahaha… teruk betul perangai. Tapi alhamdulillah, 3 CDs telah berjaya dijumpai semula setelah I cari bagai nak rak. Makan masa berbulan la juga. CD honeymoon masih belum dijumpai :(

Jadi atas sebab macam ni, I rasa I layak menang photobook dari KedaiGambarKami. Dapatlah I abadikan gambar-gambar terpilih dalam photobook mereka yg lawa tu. Kalau CD gambar tu hilang lagi,tak la rasa gelabah sangat!

Bukankah lawa kalau photobook tu diletak di ruang tamu? Lepas tu saudara mara tgk photobook yang cantik tu dan tanya, “Buat kat mana? Lawa nampak!”. I boleh jawab, “Oh, ni photobook dari KedaiGambarKami. Kalau nak tempah, saya boleh bagi phone no diorg”. Ewah ewah…

Kalaulah korang selalu kehilangan CD yang memuatkan gambar-gambar berharga korang, JOM PHOTOBOOK!

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.