Tuesday, August 23, 2011

Dress disaster

I dapat satu panggilan telefon maghrib semalam.

"Ada berita kurang baik" kata pemanggil.

Kalau I dengar ayat tu, mmg dalam kepala terus terasa mcm ada orang baru meninggal dunia.

Rupanya, berita kurang baik dengan baju kurung warna light purple tu. Seperti yang dijanjikan, baju tu siap semalam. Baju tu kain cotton. Orang nak sponsor cotton, kita ambil je la. Yang penting, kainnya tak jarang. Kainnya corak belang-belang, bajunya polka dots.

Nak tau ape yg berita kurang baiknya?

Tailor pergi jadikan bajunya corak belang-belang dan kainnya polka dots! Baju Batrisyia lagi mcm badut (ni my sis cakap la). Boleh kat hujung lengan baju, dia tambah sikit corak polka dots.

Alasan dia, tak cukup kain nak buat baju polka dots dan kain belang-belang. Apakah? Ada ke orang nak pakai. Dia jawab, "Okay ape corak camni". Okay sangatlah kan. Sebab dia kata OK, kami kata tak OK... so kami minta refund duit tempah dan duit kain.

Ni bukan first time tempah kat dia. Dah banyak kali dah. Sepatutnya tak jadi camni. Dan sepatutnya, kalau tak cukup kain pun, boleh je dia call utk beritahu. So boleh la kita buat deal agar dia tak payah jahit baju Batrisyia.

Sudahnya, kami bertiga tak cukup baju raya. Yang geramnya, masing-masing dah beli tudung. Jadi nak tak nak, kena pergi shopping baju raya kaler purple. Bila pulak la I nak pergi cari tu. Ada yang ajak hubby pergi Jalan TAR malam raya nanti.

8 scribble(s):

Ely Hasrul said...

ya allah sukati aje. trend skang kan atas nye polka bwh belang. kalu iye pon bgtau la dulu nih main buat aje. aku nih doa aje la baju siap sbb baru last week hantar hahahhahaha seram okeh

xpe liz, ade chance soping raya lagik hehe

Liz Rohaizat said...

ely> aku rasa dia sibuk kejar tempahan. silap2, org lain yg tlg potong kain. aku rasa dia dah tersalah potong tapi dia taknak ngaku.

hehe, minggu ni dah blk hometown. bila la nak shopping raya lagi.

Diyana said...

huhu..dugaan menjelang hari raya namanye neh..;)

Liz Rohaizat said...

diyana> takpe, shopping lagi

fiza said...

Sabo jer lah, macam mana lah bley salah...haihhhh...frust jer kan.

Tak per liz, sempat lagi nih nak cari.

Liz Rohaizat said...

fiza> frust sbb dah beli tudung. kalau tak beli lagi, boleh rembat baju warna lain.

I-sya said...

kita dulu pun ada experience gitu tp x pernah la minta refund or ganti or etc. just amik then next time x dtg blk.

2x terjadi kat 2 new tailor dan kedua2nya salah potong tgn. dua2 tgn pendek but lucky 2-2 tailor tu alter. satunyer sambung manik dan sulam. jd cantik giler dan satunyer sambung renda dan sulam. pun cantik. rezeki2.

tp new tailor yg ke-2 tuh dh jd my personal tailor coz semkn serasi dgn dia. oleh itu no more anta ke tailor mahal yg dok anto before.

kalo hantar sama batch dgn org lain mmg akan jd begitu.

Liz Rohaizat said...

isya> kena minta refund sebab melibatkan 3 orang. banyak tu. kalau tak, free2 je terbang rm200

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.