Thursday, August 11, 2011

Bungee jump.. ada berani?

I've never been to Sunway Lagoon. Tiket masuk ke sana mahal kan? Tu yang tak pergi-pergi.

Then..

"24 September kita ada program apa ye?"
"Urm, takde apa-apa. Kenapa?"
"Family day kat Sunway Lagoon"

I was like "OMG.. OMG". Nak tau kenapa?

Sebab akhirnya I boleh buat nie.

Tandem jumping photo but I think I'm going solo

Sejak tau ada bungee jump kat Sunway Lagoon, mmg teringin nak pergi. Cuma takkan nak bayar tiket masuk yg mahal tu. Sebenarnya, kalau bayar tiket masuk campur tiket utk buat bungee jump, tak sampai RM150 pun.

I dok pot pet nak buat bungee jump kat Sunway Lagoon nanti. Takde ayat boleh describe mcm mana I teruja sangat dah nie. Ye la, nak tunggu pergi New Zealand utk buat bungee jump, tak tau la bila. Dapat buat kat KL ni pun jadi la walaupun ketinggiannya hanya bersamaan dengan bangunan 9 tingkat.

I pasang angan-angan ni sejak umur 15 tahun tau. Dah lama sangat. Peluang dah ada depan mata, kalau tak buat mmg akan menyesal seumur hidup.

Bungy Jump di Sunway Lagoon beroperasi di bawah AJ Hackett International. A.J. Hackett merupakan seorang individu terkenal dalam bidang bungee jump. Beliau telah membuat hampir 3,000 bungee jump sepanjang hidupnya. Hebat kan?

Fyi, bungee jump di Sunway Lagoon tu "kacang" je bagi peminat sukan extreme ni. Kalau nak bandingkan dengan tempat-tempat lain la, rendah sangat ketinggian bangunan 9 tingkat tu. Paling tinggi di dunia ialah Bungy Jump di Macau Tower; 233 meter! Sila bayangkan berapa tinggi :p

Note: Boleh baca pengalaman lucu Aly di sini : A Tandem to Remember

4 scribble(s):

Diyana said...

huiyo..beraninye liz..saye takat roller coaster je.ahaha.

Liz Rohaizat said...

diyana> tak tau la dari mana datang keberanian. cuma mmg dari umur 15 tahun, dah letak dlm list "things to do in my life" sejak baca artikel tentang bungee jump.

Unpredictable me (Fieza) said...

so camane bungee jump??
sgt jeles! T_T
Insyaalah next sem dpt pluang nih :)

Liz Rohaizat said...

fieza> tak jadi pegi pun

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.