Tuesday, July 12, 2011

Orang Pahang, I need your help

Ok, orang-orang Pahang di luar sana. I memerlukan bantuan korang.

I'll be going to Kuala Lipis in October. Rasa mcm dekat je tapi hubby kata jauh so I mendengar cakap driver la kan? Nanti kaki dia penat, I juga yg susah. So I ingat nak berhenti dan stay di mana-mana la. Mana-mana bermaksud mana-mana hotel/ resort / rest house di sepanjang perjalanan Kuala Lipis - Kuala Lumpur.

Dah minta tolong sorang tu tapi sebab dia sibuk nak kahwin, I rasa I perlu mudahkan kerja dia. I nak carikan dulu dan bg list kat dia utk dia pergi survey. Terpaksa la dia tlg survey kot sebab I tgk kat website tu, nan ado gambarnya. Risau pulak kalau tak selesa.

So please, please, please... any idea? My last choice is Colmar Tropicale. Dah 2 kali pergi. Tak terasa nak pergi lagi dah. How about Janda Baik? Tak pernah pergi ke sana dan tak tau berapa jauh dari jalan besar.

It doesn't matter kalau murah sekali pun. I don't really care as long as the room is comfortable and no bed bug.

Thanks!

10 scribble(s):

rozila said...

hi liz.....sy slh seorg 'ur silent readers....almst everyday. And surprisely dl u ada visit my blog n leavee comment.....hehehe...sogan bila otai blog dtg menjengah blog yg simple....n x menarik....
U nk dtg Kuala Lipis? So, u'll pass by my small town called Raub. Hehehe....tp di sini ada beberapa hotel yg baru siap dan bley diduduki...dr Raub ke Kuala Lipis cm 45 minit. Kalau sy yg bawaklah....kalau laju cepat gak smpi. Tp Liz lbh suka tenang2kan diri di Bukit Tinggi n Janda Baik ek?...Saya cdgkan jer....

Liz Rohaizat said...

rozila> hi. eh awak, saya ingat awak. kita pun segan nak tinggal komen eventhough ada gak masuk blog awak. segan kot2 x kenal saya.

aah, nak datang kuala lipis. bestfriend kahwin. awak org Raub? cantek!!! actually, kwn tu cadangkan kami stay kat raub. tapi kesian kat dia. dah la nak kahwin. saya ngada2 lak minta tlg dia. ada cuba cari kat Internet tapi takde gambar. so kalau ada tempat yg boleh recommend kat saya, boleh bgtau nama hotel tak? at least, dia tak perlu tgk kat semua hotel.

tidaklah nak tenang2 kan diri kat janda baik. bak kata my hubby, daripada duduk kat janda baik, baik terus balik rumah je. hehe.. dah dekat.

rozila said...

Hi Liz.....glad 2 hear u still remember me...;)
hehehe...sy anak jati raub tau...actually ada ala2 homestay, hotel, motel, resthouse.....kalu nak homestay ala2 kt kg ada, homestay kg sg pasu, 2 dh OTW ke Lipis...agak cantik gak....penah masuk anjung bestari...tp sy x penah g..hehehe...kalu in my 'small town' ala2 homestay ada, di panggil Nice Stay' no phone 09-3551111. Ada byk pakej, sy x pasti ada web atau x.....ada rest house, ada hotel sri raub btl2 kt tgh bandar. Hotel Grandview n Hotel Jelai kt tgh bandar, btl2 baru thn ni bukanya.....nanti sy dptkan info ek....

Liz Rohaizat said...

homestay kan ada 2 jenis. yg mmg rumah khas utk guest atau yg jenis duduk dgn penduduk sekitar? boleh tlg check hotel grandview, hotel jelai dan hotel sri raub tak? no rush.. just kalau ada lalu, tlg tgkkan harga utk 1 bilik. kalau ada breakfast pun ok gak. bilik yg sesuai utk kami 3 beranak

rozila said...

mmg ada utk kedua2 2....my staff said cantik, ada tpt mancing, kayak bagai....kalu nk stay lm leh la kot...tp kalu semalaman jer rugi la....view cantik x dpt nk nikmati...hehehe...my other staff said, grandview mmg baru, tp sempit. Nice stay 2 dia buat pakej utk bilk/rumah/banglo/apartment.....plg murah rm38/night, x tau la besar mana. but she said that rest house raub agak selesa la bilik dia. Standard dlm rm150++. kalau hotel jelai dia offer free wi-fi, b/fast, s/khabar...(pstt..2pun tgk kt banners)nanti sy check plak no phonepd banners. My other staff said again...kt Lipis pun byk gak hotel, rest house dia cantik, tp sy x tau sangat.

Liz Rohaizat said...

hehe, mmg tak sempat nak menikmati pemandangan la kot. sampai raub pun dah ptg. tgh hari esok nye tu dah nak blk kl. that's why tak kesah yg murah2 aje. wah, hotel jelai ada free wi-fi eh? menarik gak nie. ok la awak. tlg survey hotel jelai dan nice stay ye. erk, staff2 tu pernah duduk kat situ eh? diorg ada gambar tak? kalau nak tgk, hotel jelai ok la kot sbb ada breakfast. tapi owner melayu ke? risau gak kalau tukang masak tu org cina

rozila said...

hi liz, nanti sy tlg check utk awak yer....lp nk tanya bl member 2 kawin?

Liz Rohaizat said...

awak, boleh tak email saya kat estli82@yahoo.com. nanti sy bgtau

Anonymous said...

why not you two change contact no and chitchiat via kol je..kn snng...

-cinonet-

Liz Rohaizat said...

sue> dah settle la sue

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.