Friday, July 15, 2011

Menonton Harry Potter di Pavilion

Last Wednesday, I saja log in GSC. Menyesal log in sebab dari situ I dapat tahu yg tiket yg I beli bkn utk 1st show. Marah rasanya sebab menurut hubby,budak kat kaunter ckp, tu first show. Padahal 1st show adalah setengah jam lebih awal dari tiket yg I beli. Tayang kat Hall 2, mmg hall besar. Hall yg I dapat hanya ada 9 rows. Hubby pun tak tgk masa pilih seat. Kalau I yg beli, guarantee I perasan hall tu kecil.

Perasaan berkecamuk. FRUSTRATED! Tapi lepas tu I ok je la. Sebab kalau nak tiket pukul 11.30 pagi pun, seat dah tak cun.



Pagi keluar mcm biasa tapi lepas tu lepak2 kat kedai mamak sambil tunggu isyarat utk gerak ke The Mall. Kenapa gerak ke The Mall? Tu tak payah cerita la.

Star LRT yg kosong. Semua orang pergi kerja eh?

Dipendekkan cerita, I terus ke Pavilion lepas selesaikan satu kerja kat Celcom. Saja la menjenguk kat GSC eventhough jam baru pukul 11 pagi. Keadaan masih lengang tapi boleh nampak peminat Harry Potter yg sedang menunggu tayangan pukul 11.30 pagi. Heheh... kalau dah bergambar dengan poster Harry Potter, sah-sah la dia peminat.

Sebab I datang soran-sorang, maka I ambil gambar poster aje.


Jam 11.40 pagi dah terpacak kat situ. Beratur beli caramel popcorn yg sedap itu.

I was the first to enter the theatre. Lepas tu ada lagi 2 orang. Lepas tu takde org dah. Hmm.. tapi bila dah nak mula, hampir 3/4 theatre tu penuh. Not bad. Fyi, tiket utk tayangan lepas pukul 6, hampir habis dijual termasuklah yg 3D. Nasib baik I ambil cuti. Kira enjoy juga la.

My seat adalah paling best sebab row paling atas dan seat paling tengah. So skrin betul-betul sama level dengan mata. I loike! Sebab paling atas, orang takde la nampak I mengesat air mata ke ape. Hehehe...

Lepas tayangan selesai, pekena Asam Laksa kat Food Republic dulu!

Terbaik!!

Kalau kat Food Republic ni, sokmo berazam nak cuba makanan dari gerai halal yg lain. Tapi everytime pergi sana, mesti mkn Asam Laksa juga. Irresistible betul la.

Anyway, Pavilion agak penuh dengan lelaki-lelaki yg memakai jersey Liverpool kerana ada signing session dengan coach. Ala, coach je kot. Kalau Steven Gerrard, mau gak I beratur!




Nantikan review tentang Harry Potter and the Deathly Hallows selepas ini :)

4 scribble(s):

Ila said...

ila pun dah tgk semalam..kat tgv kepong...memandangkan ila tak pernah baca buku dia,jadi memang tak tahulah ending dia..memang best...hehehehe

Liz Rohaizat said...

Ila> hehe.. nangis tak? best kan?

AyuArjuna BiGoshh said...

hmmm beshnya off day tapi dapat banyak melakukan perkara yang disukai :)

Liz Rohaizat said...

kak ayu> hehe, tu pun byk plan terpaksa dilupakan

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.