Friday, July 01, 2011

Hulurkan bantuan kepada pasangan Talib dan Norma


Sejujurnya, I tak kenal siapa mereka. I cuma boleh katakan bahawa Filla merupakan seorang rakan yang baik dan Moon adalah seorang kak ipar yang penyayang.

I terpanggil buat entry ni bila dapat request dari seorang reader untuk berkongsi tentang dugaan yang melanda pasangan Talib dan Norma agar bantuan dapat dihulurkan kepada mereka.

Norma disahkan menghidap Medulloblastoma (a highly malignant primary brain tumor that originates in the cerebellum or posterior fossa). Menurut cerita di blog Filla dan Moon, Norma baru dikurniakan seorang anak. Selepas dia bersalin, dia jatuh sakit dan disahkan menghidapi kanser.

Sebak juga bila baca cerita Moon. Norma tak dapt nak pegang, peluk cium dan main dgn bayi mereka. Bayangkan, korang yang yg dah pernah bersalin nie. Mesti ingat pengalaman sejurus lepas bersalin kan? Kalau boleh dan-dan tu juga nak tgk anak. Malam kat ward sampai takleh tidur sebab leka tgk muka baby. Bayangkan nikmat tu ditarik? Begitulah perasaan Norma agaknya walaupun apa yg dia rasakan sekarang ni tak mampu kita faham.

Untuk yang ingin membantu, boleh salurkan bantuan di akaun Norma.

Bank : Cimb
No Akaun : 01070068677528
Nama : Noormawati Mohd Rasif


Kecil atau besar bantuan yang dihulurkan, tetap boleh membantu keluarga kecil ini.

5 scribble(s):

AyuArjuna BiGoshh said...

ya allah sedehnya, besar betul dugaan itu, Moga normah cepat beransur sihat

Miss Moon said...

thanks dear ..moon tak tahu cam na nak ucap terima kasih sebab u sudi share kan kat blog u ..moon ucapkan jutaan terima kasih

alhamdulillah Allah telah bukak kan banyak pintu utk kami n salah satunya adalah membukak pintu2 hati semer saudara saudara Islam ..moon tak sangka ia akan berkembang ngan pantas sangat and bersyukur maia yg membantu ...

ini je benda kecik yg mampu moon buat ...and in this kind of situation i cant think about cara lain ...nih je ai rasa yg ai mampu buat

and many many thanks for your support


Moga usaha kecil kita ini dipermudahkan oleh NYA

Love
Moon

Liz Rohaizat said...

ayu> sedih kan? mesti norma dan keluarga lagi sedih.

moon> takpe moon. saya terpanggil nak berkongsi bila ada reader yg beritahu saya tentang hal ni.

skrg hari norma. mungkin esok lusa, hari kita pulak. semoga bloggers lain pun melakukan perkara yg sama agar berita ni sampai ke ramai org. diharapkan bantuan akan mula masuk.

sampaikan salam pada norma dan talib. semoga mereka tabah.

zurainah said...

akk..sy refer kt entry akk ni ek kt blog sy..sebaknye bile bc..TQ

Liz Rohaizat said...

zurainah> ok, thanks yer

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.