Thursday, May 19, 2011

Anugerah susu ibu

A month ago, ada customer beli breastpump set. Dia nak beli milk storage sekali. Utk milk storage, korang boleh pilih samada nak guna BPA free bottle storage atau milk liner. Customer ni nak guna botol bagi memudahkan pengasuh anak dia handle EBM. Dia beli 6 botol je. I cadangkan dia beli lebih sikit. Bukan sebab I nak untung tapi I rasa, 6 botol tu.. kejap je dah penuh kot.

Dia ragu-ragu nak beli banyak sebab dia kata susu dia tak banyak mana. Dia nak bersalin anak kedua. So dia mmg ada simpan hasrat nak bf selama yg mungkin tapi dia mcm tak yakin je sebab time anak pertama, kejap je. Plus, mati-mati I taknak jualkan supplemen tambahan utk bf. I cakap, stimulasi tu paling penting. Supplement hanya memberi sedikit sumbangan terhadap pengeluaran susu. So breastfeed on demand tu lebih penting. I pujuk dia cuba dulu. Dia mcm kurang yakin.

So takpe la. I rasa dia akan call I untuk beli lagi :)

Elok semalam, dia called. Nak beli storage bottle lagi. Katanya, kejap je dah penuh. Dia terkejut sebab sekali pam, boleh dpt sampai 8oz. Dia tak sangka boleh pam sampai byk tu. I senyum je la. FYI, time pantang la kita nak kumpul EBM banyak-banyak kan? Tak perlu fikir nak berkejar buat kerja kat office. Dapat mengepam dengan tenang.

Oh, rindu saat-saat manis itu. Bila dia berkongsi kejayaan kecil dia dengan I, I pun sama-sama rasa terharu kerana dapat guide dia dlm hal ni.

Pam I sekarang setakat buat display dan buat tunjuk kat customer. Beg pun dah berhabuk. Lepas ni kena beli beg baru la nampaknya.

4 scribble(s):

syida said...

tak let go lagi ker pam lama?

Liz Rohaizat said...

syida> ish, tak la. boleh guna lagi utk anak seterusnya. nak kena ganti beg je sbb beg dah lusuh

Ely Hasrul said...

aku nk kurus dulu mcm ko baru nk pegnen balik.. patu aku nk beli pump baru.. sume baru lah hahahaha gelak jahat...

Liz Rohaizat said...

ely> aku kurus? ko kan dah lama tak jumpa aku. haha...berat aku dah naik laa lps berenti mengepam dulu. ni tgh gigih exercise balik. jom la join Feel Good Run

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.