Tuesday, April 12, 2011

How to buy coupon at Milkadeal?

Susulan dari entry ini (dan message yg I ada tinggalkan di FB), ada yang bertanya mcm mana nak beli baucer from Milkadeal. Ok, hari ni tak busy sgt. So I buat tutorial sikit utk yg tak tau camne nak beli. I bagi simple steps so klik di gambar utk dapatkan gambaran jelas.

1. Pergi ke Milkadeal.

2. Klik di "Sign In".


3a) For existing user, boleh terus login dengan username dan password. Click "Login".
3b) For new user, click at "Create One!". Isi semua maklumat yg diperlukan. MAD (Milkadeal) akan hantar satu email kepada korang utk pengaktifan. Click pada link yg diberi di email.

4. Sekarang, semua orang dah masuk ke akaun masing-masing. Go to the left page. Scroll down sampai jumpa "Side Deals". Di sini, semua currect deals akan dipaparkan di sana. Pilih mana yg berkenan. Utk tutorial nie, I beli Exciting Studio Photo Shoot at Serindit Photo.

5. Read Terms & Conditions dan fahamkan. Setiap deal telah diberi diskaun. Bila harga dah murah, mesti ada yg terkurang. Biasa la tu kan? So fahamkan betul-betul. Jangan nanti kata MAD ni tak berbaloi pulak. So kalau puas hati dengan T&C, boleh proceed utk beli. Di setiap page, korang akan nampak red coupon seperti di bawah. Click at "BUY".

6. Korang akan dibawa ke next step. Utk "unlimited purchase and redemption per person" deal, korang boleh beli seberapa banyak yg korang mahu. So kat bahagian "Quantity" tu, boleh letak berapa banyak kupon yg nak beli. Then, click "Proceed"

7. Now, it's time to pay your purchase. Korang akan dibawa ke page di bawah. Utk bayar melalui credit card, boleh terus fill in the information. Kalau nak buat online transfer, click at "Click for more payment methods". Senarai bank-bank yg terlibat akan terpapar di sebelah kiri. Pilih bank dan proceed.

8. Jika korang menggunakan Pop-Up Blocker, please allow the pop-up blocker first. Step by step akan diberitahu di situ. Follow je. Lepas allow the pop-up blocker, please refresh your page. Then, buat pembayaran. Mcm I, I guna maybank2u, so I click di tempat yg I bulatkan tu.
9. Lain bank lain cara. So korang ikut je apa yg bank tu minta. Bila pembayaran dah selesai, korang akan dibawa ke "My Stuff" page seperti di bawah. Kupon yg korang baru beli tu akan tersenarai dlm "My Coupons".


10. So lepas beli, silalah call pihak terbabit jika perlu buat tempahan masa (dalam hal nie, Serindit Studio). Kalau mcm beli menu voucher tu, tak payah la. Ni utk kupon tertentu je. So lepas buat reservation, print out the coupon dan bawa masa tarikh yg dijanjikan.


Senang kan? Diharap simple tutorial ni akan membantu korang. Kalau ber sms, belum tentu I ingat step by step. Hehehe...

Nowwwww, I tak sabar nak bersedia utk photo shoot. Dah lama tak ambil gambar satu family. Malam tadi, I saja-saja tgk gambar-gambar kami. Sadly, tak banyak gambar kami bertiga. Paling banyak, gambar hubby dengan Batrisyia. Isk.... kesian kat I selaku tukang ambil gambar nie. Tak aci kan? So, harapnya this photo shoot akan memberikan gambar-gambar yg best!

5 scribble(s):

chenta hatie said...

wah , nty upload yer . nk tgk . jeloz ni nak gak join ths, tp nk bgmbo dgn sape . haha . dah smpai ker yg akk oder tu . ? hah! nty scrapping dgn pic "photoshot" lah ye.. uiiiihh , mmg sgt jeloz .

Liz Rohaizat said...

chenta > hoh, bila la nak upload. belum book slot pun. eh, boleh je nak bergambar dgn kwn2. ok per!

dah sampai. baru sampai pagi tadi. ingat nak buat nanti-nanti. sekali, kejap je siap gambar yg dicuci. terus rasa nak ngadap. tapi takleh ar sbb keje. akak guna gambar kitorang kat colmar tropicale je.

chenta hatie said...

wah wah wah , dah smpai . mst esk dah siap , mntak tolong batrisya lagi cepat saip . hehe .

yes. ! kawan2,gud idea . tq sis . (:

Liz Rohaizat said...

chenta> KALAULAH daku ni single, mlm ni mmg gerenti siap. tak boleh der dik oii. balik je, dah byk kerja menanti. dah kata part time housewife kan.

chenta hatie said...

hahahaha , sabo je lah kak . pasti siap jgk . sy nk jdi org ke -3 tgk . haha . 1st ur husbnd , 2nd batrisya .pastu sy. hahaha . juz kdng .

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.