Monday, April 18, 2011

Bergaduh sebab anak. Semuanya bermula apabila...

Kami bergaduh Sabtu malam yg lalu. Bendanya kecil je tapi nak dibesarkan. Hubby salahkan I. I pulak berkeras kata ni bukan salah I. Kenapa nak salahkan I pulak? Suka hati dia la nak suka apa, ye tak?

It all started with these words:

"Umi, nak geli" kata Batrisyia.

Hurmm, nak geli? Kemudian, dia ulang balik ayat dia sambil buat sign language yg dia jangka akan buat umi dia faham.

Oh, barulah Umi dia faham. So umi dia keluar dari bilik, ambil laptop abi dia, sambungkan wayar-wayar dan sambungkan laptop ke TV.

"Nak tengok apa?" kata hubby yg masa tu tgh ada kat dapur.

"Tanya la Tisya" kataku.

"Nak tengok geli!!" Tisya jawab dengan bersemangat

"Hah? Ape tu?" Hubby ni, lambat pulak dia nak faham.

"Nak tgk geli la!!" Tisya ulang sekali lagi

"Tisya, tunjuk camne geli"

"Tgk geli" sambil tunjuk sign seperti di gambar bawah:


She's a Gleek too!!! :p

Ahaks, kitorang tak gaduh la. Cuma hubby kata ni penangan si umi yg dok layan Glee setiap hujung minggu. Mesti la nak layan. Kalau tak tgk, rasa mcm tak lengkap je weekend tu.

This little lady takmo tgk lagu lain. Dia hanya nak lagu Loser Like Me sebab dlm video tu, bebudak New Directions buat sign camtu.

Note: For the first time, I perangkap hubby tgk adegan Kurt dan Blaine yg 'panas' tu. Hubby terus ckp "Uweek.... geli!!!!". Hahahahhahah.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.