Wednesday, April 06, 2011

5 things yg buat skandal VS Anwar Ibrahim ni hebat

Wow!

Hari ni I nak bercerita tentang betapa 'hebatnya' skandal video seks (VS) yg melibatkan Anwar Ibrahim nie.

Apa yg 'hebat'?

1. Paling 'hebat', 3 trio tu mengadakan tayangan VS secara tertutup utk tatapan journalists. 'Hebat' sebab katanya perkara tu tak melanggar undang-undang sebab bukan tayangan umum dan tidak membuatkan penonton terasa lebih-lebih (I taknak tulis perkataan sebenar sebab rasa yucks!). Ok, so lepas ni 'rajin-rajinlah' pemuda pemudi tgk VS secara beramai-ramai di sebuah tempat tertutup. Rileks la weih, takkan kena tangkap punya la selagi korang tgk sambil duduk diam-diam dan tak rasa apa-apa. Sebab korang tgk secara tertutup. 'Hebat' juga undang-undang yg diguna pakai kan? (Utusan Malaysia, 27 March 2011)

2. 'Hebat' juga bila salah seorang trio bagi warning kat bloggers di luar sana agar jgn cemarkan nama dia. Dia boleh saman blogger di mahkamah. 'Hebatnya' dia kan? (The Star, 31 March 2011)

3. 'Hebat' bila akhbar-akhbar tertentu jadikan still image from the VS sebagai big headline semalam. Wow, gambar lelaki bertuala tidak berbaju dan perempuan berkemban kini boleh dilihat di suratkhabar. Tak payah beli majalah lucah atau separuh lucah lagi dah. (Utusan Malaysia, 5 April 2011)

4. 'Hebat' bila perkara sebegini membuatkan keinginan pelajar sekolah utk mengetahui perkara sebenar. I terdengar perbualan pelajar sekolah di kedai mamak. "Bukan Anwar Ibrahim tu ada kes liwat ke?". "Aah la.. dulu". "Kalau liwat, bukan gay ke? Apsal dia 'main' dgn perempuan pulak?". "Agaknya dulu dia bkn gay. Skrg baru dia jadi gay". Budaknya kecil-kecil lagi. Mcm baru Form 1.

5. 'Hebat' sebab ia berjaya buat I rasa sgt meluat sampai I tulis kat sini. I kan dah malas nak ckp psl benda yg berkait rapat dgn politikus.

Hakikatnya, kita tak tau lagi sape salah sape betul. Satu pihak kata, Anuar Ibrahim terlibat. Anuar Ibrahim pulak kata, tu bukan dia. Kalaulah lepas ni terbukti Anuar Ibrahim terlibat, kenakan hukuman setimpal utk dia. Kalau Anuar Ibrahim tidak terlibat, kenakan hukuman utk yg memfitnah dia dan keluarga dia.

Apa kata masing-masing buat kerja diam-diam? Beritahu info yg penting saja tentang perjalanan kes ni. Tapi biasa la, org suka buat spekulasi. Newspaper pulak, tak payah nak highlight berita ni sampai jadi muka depan. The Star rileks je jadikan berita Adenovirus sebagai headline semalam. I rasa, berita tu lagi penting utk diketahui oleh orang ramai daripada skandal VS ni.

Maybe mereka tak sedar negara luar sedang gelakkan kita.

13 scribble(s):

sya_firwan said...

huhuhu..sungguh tak sesuai gambar cam tuh jadi muka depan akhbar..

Syigim said...

setuju dgn posting ni. esp ayat 'kita xtau sape salah sape betul.' kalau terbukti either way, hukum lah yg salah tu.

kat dubai ni, penah ade org yemen sembang dgn suami, mention psl kes ni. malu betul. kat japan org sibuk nk teruskan hidup lepas bencana. kat libya pulak dah ramai mati pertahan negara.

malaysia? porn!

Farah said...

dahla tak tau sape yg salah..yg tukang tayang tu patutnye kena tangkap sebab sebarkan video bodoh tu.

Liz Rohaizat said...

sya> mmg tak sesuai. sesiapa pun boleh beli/baca termasuklah kanak-kanak.

kak syigim> nasib baik ada newspaper yg tak lambakkan cerita murahan semata-mata nak lariskan suratkhabar. (dlm konteks ni, sy maksudkan jadilah cerita murah sebagai headline). kalau yer pun nak selitkan berita nie, letak kat muka surat bahagian dlm pun boleh.

farah> tp pelik sebab yg sebarkan tu tak kena tangkap. yg jemput journalist tgk video lucah tu pun tak kena tangkap atas alasan tidak menjurus kepada maksiat. statement bodoh!

Anonymous said...

naik bosan dgn politik kita skang nih.

nak jatuhkan 'org tu' tp xde modal jd bt modal gini.

kes dulu pun xtau apa citer... dtg kes baru pun xtau citer apa.. pakat la buat org gelak.

I really don't like politikus.. yucks!

~I-sya malas login lagi~

Liz Rohaizat said...

I-Sya> kita tunggu next big election. mana la tau ada org kena liwat/skandal seks dgn Anuar Ibrahim lagi

IHSAN KHAIRIR said...

rasa meluat sebab kerajaan lebih fokus kepada perang parti politik daripada buat kerja untuk rakyat.

BN does not equal the government. Stop talking about politics while doing your job as government officials. Spread ur political agenda only during party events, not government events. It's a misappropriation of resources, seriously. BN does not equal the government!

Ila said...

biasaalh politik..mcm kata orang,pilitik itu tidak kotor tapi orang dalam pilotik itu yg menjadikannya kotor

Liz Rohaizat said...

ihsan> "Spread ur political agenda only during party events, not government events." BETUL3. bkn nak sokong pembangkang tapi kalau pembangkang buat camtu, dikatanya campurkan hal politik dgn hal pentadbiran negeri. tapi bila dia buat, boleh pulak.

bila pembangkang hulur bantuan kat rakyat masa nak dekat2 pilihanraya, katanya cuba bagi rasuah. tapi bila dia bagi 78 juta, itu dikatakan mengotakan janji pilihanraya yg lalu. yer la, pilihanraya yg lalu tu berapa tahun lepas eh? skrg baru nak kotakan janji.

muak.. oh, muak!

Ila> you're absolutely right!

nieda said...

mcm2 politik ni.dalam islam pun tak baik aib kan org lain, kalau Anwar bersalah, banyak lagi channel lain nak sabitkan dia

Liz Rohaizat said...

nieda> hmm, nak bg kecoh satu dunia. kena la buat camtu. malu dgn negara luar walaupun ada negara luar yg skandal teruk mcm nie juga.

maisy said...

Ramainya manusia mmg gitu..bila dah kat atas..mane nak dongak ke bwh..so cannot blame either pembgkang ke gomen ke..kalo pembangkang naik pon lom tentu diorg tk buat cam BN skarang..

We cannot predict the future..so org bwh better duk diam2..and think yg mane lg bagus utk kamu then vote for it..bising pon tk dak sape nk dgr...

Dah kate media..sahla carik yg hit to tackle..mende yg org nak bace...mende yg konon org benci bace tp actually mmg nak sgt2 bace..

To me..speak thru Ur vote..bising2 pon sume pon tkde fact yg betul..bukan kite sume ada time kejadian pon..tkdek 24 hours utk buktikan Anwar tu bersalah or tidak...dan sebenarnye kita buat dosa sendiri sebab terusan menghukum org tnpa mengetahui apa yg betulnya...

Menghukum BN(berapa ramai daa org BN) dgn ckp diorg rasuah ke..kalo pon ade..bukan sume kan..so dgn state ayat org BN..makanya kita dah kate kat sume org BN..dosa tak?

Last but not least,again..speak thru Ur vote

Liz Rohaizat said...

maisya> yes, speak thru ur vote. paling senang. anyway, takde org sebut 'orang BN'. I think ihsan just sebut 'BN'. so dia mungkin tak maksudkan semua org BN. biasa la, tak semua org buat silap. mmg ada yg buat kerja baik2 utk rakyat tapi tu la, kdg2 nampak berat sblh. yg belah sini punya kerja baik, dicanang kuat2. yg belah sana buat kerja baik, senyap je.

like I wrote, selagi kes ni tak terbukti, elok la pihak berkuasa buat kerja diam2.kalau betul anwar bersalah, hukum dia. habis cerita

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.