Thursday, April 14, 2011

1368- All together

Wah, semalam mmg WW la sebab takde entry langsung.. Hehehe. I was busy.

Today, I wanna blog about something new. Tak la baru sgt. Kalau diingatkan semula, I pernah terlibat dengan kerja-kerja menggunting, gam dan design 10 tahun lepas. Tapi masa tu, atas sebab yang berbeza. Ahaks. Giler kreatif dulu-dulu. Entah mana kreatif tu hilang skrg ni. Boleh pulak tak ingat I pernah buat kerja-kerja tu. So bila menggunting mlm kelmarin, I rasa mcm... urm, being myself! Wah, ekekekke.

2 nights ago, I started scrapping. Ok, ni bukan nak jadi hobi ke ape. Takde la sampai nak beli kit mahal-mahal. I saja beli satu dan saja try, kot-kot boleh mengurangkan tekanan.

This simple kit from My Mind's Eye sudah sampai 2 hari lepas. Barulah sedar betapa 'biru dan kuning' nya kit tu. Patterned paper from MME tu cheerful coraknya. Plain paper pulak tersangatlah plain. At first, I didn't know what to do. I cuma ada a sharp scissors, an acid-free glue, a photo and that scrap kit.

Therefore, I aimed to do something simple. I didn't want to crowd the paper. I choosed the plain side and simply use everything from the patterned paper. Dah kata belum jadi hobi. Jadi, faham-faham la. I takde simpan any embellishment pun. So kita gunakan je la ape yg ada.

So, let's start!

I used sketch from Karan Gerber.

Berbekalkan apa yg ada dan sekeping gambar masa bercuti ke Colmar Tropicale, I started scrapping pada jam 11 malam. Mmg tak sedar masa berjalan. Kalau esok tu cuti, gerenti I berjaga sampai siap. Bahaya betul kalau jadikan scrapping ni sebagai hobi :p

This is my simple scrapping. *Maluuuuuuu*

Semuanya dari kit kecuali red button dan red paper utk nombor 1368.

All Together

I rasa simple je kan? Tak dpt nak lawan hasil kerja orang lain yg sama-sama gunakan this sketch. Maybe sebab diorg dah lama berkecimpung dlm hobi ni. So diorg ada banyak paper stocks, embellishments dan awesome tools. Ahaks, ayat mcm pujuk diri sendiri.

Tapi best juga la bila dah start. Rasa mcm nak beli lagi dan buat lagi. Bila tgk lebih-lebih dari kit ni, I dah mula gatal tangan nak buat lagi tapi tunggu bajet dulu.

Close up...







5 scribble(s):

CikLilyPutih said...

cantikla. i ada banyak jugak template scrapping nie. nak ke

Liz Rohaizat said...

cik lily> wah, buat juga ke? berapa jual dan apa yg ada dlm kit tu?

Ely Hasrul said...

cun la Liz! ape2 bende kretip kalu buat sendiri sure cun hehe.. aku nye scrapping hanya timbul bile besday sami aje skang.. tu pon xkekal lama hahaha..

Ila said...

kira oklah tu untuk 1st timer...cantik apa

Liz Rohaizat said...

ely> plain sgt aa weih. nothing special pun. geram je. rasa nak je purchase mcm2 benda. heheh..

ila> thanks but I rasa biasa je. huhuhu

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.