Monday, March 14, 2011

Majlis perkahwinan SK Adam

Akhirnya, Kd telah bertukar status menjadi Puan Siti Khadijah Adam. Dengan sekali lafaz, semuanya selesai. Majlis nikah dan persandingan telah diadakan pada hari yg sama; 12 March 2011.

(My mom's birthday jatuh pada hari yg sama... Happy Birthday, mama!)

Ok, layan gambar la eh :)


Dulang hantaran yg serba biru

Close up kek hantaran

Close up wedding band

Akad nikah telah disempurnakan oleh ayah Kd sendiri. Khairil pulak melafazkannya dengan lancar. Imee and I rasa ni mesti dah rehearse banyak kali. Laju je dia ckp sampaikan kitorang tak sempat nak rasa berdebar.

Upacara membatalkan air sembahyang

Antara yg hadir dari awal pagi

Untuk bersanding, mereka memilih warna biru lembut. Piun dan Timah menjadi pengapit di sisi.

Di majlis ni juga, I sempat berjumpa dengan 2 org bloggers yg selama ni jenguk di blog aje.

Yg pertama, kak Aida. Yang nie mmg I tak pernah kenal rupa dia camne. Masa carikan tempat duduk utk hubby makan, kami duduk di satu meja yg agak kosong. Akak tu senyum je. So I senyum balik. Tgh duduk tu, tiba-tiba dia tegur guna my name. Oh, laaa... hehehe... mcm jejak kasih pulak sbb tak expect nak jumpa dia.

Blogger yg kedua ialah Nieda. Yang ni mmg tau akan berjumpa di sana. Cuma puas juga jenguk mencari dia. Ingatkan dah terlepas, dia dah blk ke.. sebab at one time, I duduk dlm rumah je. Sekali, meja dia sebelah meja kami je.

Nur Alisha Humaira dan Humaira Batrisyia

Dapat la dua org kanak-kanak ni berjumpa. Yg geramnya, bila I kenalkan Humaira pada Batrisyia, Batrisyia mcm confuse sebab I sebut nama dia. It was nice meeting you, Nieda!

Kami pulang sekitar jam 3.15 pm sebab nak pergi cari cake utk my mom pulak. Seperti biasa, I beli Mango Cake di Mango (Taipan Senawang). Cake yg sedap. This time, siap jumpa chef kat dapur. Tu nanti la I cerita.

7 scribble(s):

nieda said...

cantik hantaran, serba biru.....selamat pengantin baru Sk dan suami. Moga gembira melayari rumah tangga

suka tgk pic 2 orang Humaira tu...

Liz Rohaizat said...

gambar 2 org humaira yg nieda ambil, menjadi tak?

animkechik said...

nape rambut tisya serabai jerr..

Liz Rohaizat said...

anim> sbb org lain yg siapkan dia tgh hari tu. aku dah keluar awal pagi. serabai ke? aku rasa ok je.

Bug Bahrain said...

xde pic aku pun? hahahaha..tergoogle ko nye blog aaa liz..:-)

Liz Rohaizat said...

bug> erk, alamak. apsal ko ter google pulak nie? adeh..

Hafidzah Hafidz said...

lohhh~ SK Adam? keciknye dunia neh..yang ni kazen fyza..canteknye, sayang fyza tak dapat hadir majlis kawen kazen fyza sebsb kat UTM..sweet je ^^

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.