Friday, February 25, 2011

Red is...

I think I’m in love with RED.

Cuma tidaklah sampai nak jadikan warna tu sebagai main color utk blog ni. No offense. Cuma rasa mcm sakit je mata nak pandang blog kalau pakai warna merah menyala. Ahaks.

But still, minat warna merah. Selalunya la kan, kalau ada benda atau accessories yg nak dibeli, I mesti cari warna merah dulu. Kalau rasa merah tak cantik, baru la pergi ke warna lain. Baby blue is my second fave color while green goes down to the bottom of the list.

Masa dpt bekas air di bawah semasa pegi antenatal class, I punya la suka sebab ia warna merah.


Masa nak cari this sign utk Batrisyia, pun I cari yg warna merah. Orang lain suka beli yg warna kuning atau orange kan?


Dulu I ada red bangle. Sayang sgt kat bangle tu. Rasanya masa tu la I start suka warna merah. Bila bangle tu dah hilang, lama juga la nak cari replacement. Kebetulan masa pergi Sabah baru-baru nie, tergerak nak custom made this bracelet.

Sue kata, kalau la I beli sehari awal, boleh pakai dengan baju di bawah.


Tanpa sedar, I bukan setakat ckp "red is my fave color" tapi I mmg betul-betul apply warna tu bila nak beli apa-apa.

Menurut Dewey Sadka yang merupakan seorang color expert dan pengasas Dewey Color System (a widely used tool to identify people's personality traits based on hue preference), warna kegemaran setiap individu melambangkan personalitinya.

Wah, menarik. So I nak tgk warna merah!

Red
Personality: A passion for red announces loud and clear that a woman is a mover and shaker who does nothing halfway. Direct and practical with a clear idea of what you want, you let others know exactly where they stand and you establish firm boundaries. Saying “no” is not a problem for you. As a result, people respect you and listen when you talk. You can, however, become impatient with others’ inefficiencies.

YOU CAN, HOWEVER, BECOME IMPATIENT WITH OTHERS' INEFFICIENCIES.

Definitely true *LOL*

2 scribble(s):

Ely Hasrul said...

hahahhahaah tetiba aku tingat ko marah mamat yg xkasik aku masuk line aritu hahahhahaa

Liz Rohaizat said...

ely> ahaks, ada kaitan ke? tp dia bkn mamat sebaliknya pakcik. mmg tak mengenang budi. ewah.. hehehe...

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.