Monday, February 07, 2011

Bersosial di rumah boss

How's your holiday?

Kami hanya berpanas, bersejuk dan berasap. Haa, try to break the code :p

This CNY agak special la kot. Special sbb masa hari raya kedua, I dapat missed call from my boss. Dalam hati risau jugak la. Apsal dia nak call pulak nie kan? Kot-kot dia dapat tau my secret ke kan.. hahaha.. mati la risau terlebih-lebih.

Sekali rupanya dia ajak datang rumah dia hari Ahad tu. I terkejut. Rasa mcm eh betul ke nie? Sebab my boss ni tak pernah ajak pekerja dia datang rumah. Dia seorang yg tegas dan walaupun kita boleh bercakap tanpa protokol dengan dia, dia sentiasa pastikan diri dia tak terlalu rapat dgn kami. Maybe nak kami sentiasa hormatkan dia kot.

So bila dia bercakap dengan penuh rileks masa ajak I tu, I agak excited. Dan lagi best bila dia ckp, dia hanya ajak I dan supervisors. Ingatkan I sorang yg terperanjat, rupanya supervisors yg lain pun mcm I jugak. Semua tak percaya bila boss ajak datang rumah.

Last Sunday, buat pertama kalinya kami semua ke rumahnya. Bayangkan eh, ada supervisor yg dah 15 tahun kerja dgn dia pun, tu la kami pertama akak tu datang rumah boss. Kira semua org rasa happy dgn perubahan diri yg my boss tunjukkan. Maybe tu cara dia utk tunjukkan appreciation pada semua yg bekerja keras utk pastikan company ni berjaya. I sendiri bangga bila tgk jumlah RM yg masuk every month.

Semua orang boleh berbual secara santai pada hari tu. Even muka boss pun tak la serious mcm kat office.

I'm still waiting for him to come to the office today... Ang pow maaa. Dia tak pernah miss nak bagi I :)

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.