Monday, February 21, 2011

Are you a Gleek?

"How was your weekend?" adalah soalan yg sering ditanya kepada orang lain pada setiap hari Isnin. Ahaks.

Utk minggu lepas, I rasa hari yg sgt panas la kan? I yg duduk kat kawasan kampung ni pun terasa bahangnya. Berpeluh-peluh kat dlm rumah. Yg best nya, kain yg dijemur mmg kering sampai garing. Ekekeke... Mcm best je basuh baju tapi tang lipat baju tu, slow-slow sikit la.

How was my weekend? I rasa I dah overdosed dengan Glee!!! Glee kat Astro tu pun baru je berapa episod kan? Lambat sgt. So minta hubby download. Hamek ko... I layan 9 episod berturut-turut.

Can't help it.. I'm a Gleek!

Kalau masa Season 1, kita ada Vocal Adrenaline. Utk Season 2, kita ada the Warblers! Tak jemu dgr mereka nyanyi Teenage Dream dgn Hey Soul Sister.



Utk Season 2, ada beberapa lagu yg I suka.

Britney/Brittany episode ~ Toxic
Grilled Cheesus episode ~ I Wanna Hold Your Hand (nangis!)
Duets episode ~ Lucky (so freaking charming!)
Never Been Kissed episode ~ Teenage Dream
Special Education episode ~ (I've Had) The Time of My Life

Kurt dah berpindah ke Dalton Academy. Tapi I rasa, nanti mesti dia pindah balik ke sekolah lama dia. Rasanya la.

I love Glee sebab lagu banyak yg best. Sometimes, their mash-up songs lagi best dari original version. Ada lagu baru, ada lagu lama. Kdg-kdg kita tak pernah dgr lagu tu tp bila Glee bawakan lagu tu dengan versi mereka, kita jadi suka.

Gleek.. setuju tak?

5 scribble(s):

CikLilyPutih said...

suker tengok glee coz lagu diorg sedap2 lah

CHeeSYaNa said...

I'm Gleek too.. tp masih tabah tgk kat Astro terkedek2.. hihihiih
Sgt2 suka Britney episode tu..

Liz Rohaizat said...

cikLily> betul!

yana> astro mmg terkedek-kedek la. hikhik. lps ni ada episode lain yg best gak.

Diyana said...

ikut hati memang nak donlod jg..tp kutahan jua.haha.sanggup tgk sket2..sbb nnti,klu dh tgk suma..tak suspen..hehe.eh?kurt pindah ke kelab baru eh?naper?ala2..dah tau skit,mula nak korek2 lg neh..hehe

Liz Rohaizat said...

diyana> ahaks, kalau ikut saya, download je. pastu terus tgk. tak payah tunggu tiap2 minggu. tapi la kan, tetap mau tgk everytime ada keluar kat astro. hahaha...

kurt pindah ke sekolah baru; Dalton Academy. All boys school. kat situ, zero-tolerance terhadap pembuli. dan kat sana, gay atau straight akan dianggap equal.

actually, kurt kena harrass kat sekolah dia. dlm diam, ada sorang gay dlm football team. that boy kissed dia (sedangkan tiap2 hari budak tu buli kurt). budak lelaki tu ckp, kalau orang lain tau yg dia kiss kurt, dia akan bunuh kurt.

at first, kurt diam je. tapi ayah dia dpt tahu. so ayah dan mak finn( diorg dah kahwin) bertindak tukarkan kurt ke sekolah lain. kurt pilih dalton academy sbb dia rasa dia sesuai kat sana.

ahaks,ape lagi.. donwload la!

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.