Monday, January 31, 2011

Selamatkan pelajar dan rakyat Malaysia di Mesir

Busy nie tapi I nak taip sesuatu yg penting.

Jiran depan rumah I ada hantar anak ke Mesir. So bila my mother tgk berita tentang huru hara kat Mesir, dia tanya, "In tak balik ke?". In tu nama dia Fazrin. Dia belajar tahfiz kat sana. Dah lama dah.

Bila tgk berita, kementerian ckp semuanya under control dan diorg takde plan nak bawa pulang rakyat malaysia di sana. I thought semuanya ok.

Tipah tertipu rupanya.

Bila baca entry Jiji dan kak Jie, I terperanjat. Then, bila buka FB khas SELAMATKAN PELAJAR DAN RAKYAT MALAYSIA DI MESIR, terdetik rasa risau di hati.

Keadaan di sana lebih buruk dari yg diwarwarkan di kaca tv. Semoga semua orang selamat di sana.

Harap panjang-panjangkan cerita ni agar kerajaan terdetik utk membawa pulang mereka. Amin

6 scribble(s):

xmetafora said...

aku pun baru wat entry psl ni sbb ada akak yang aku kenal dia cakap mende yg serupa.keadaan di sana sgt teruk,nak2 pelajar jurusan islam,langsung x tau pape.akak tu marah2 dia cakap nyawa budak2 tu bukan nyawa palsu
berita terkini kat http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/ sbb tuh media nye blog

Diyana said...

huhu..takutkan tgk perkembangan di mesir..diyana pun ade anak sedara di sane.tu pun tatau nasibnya mcmane..:(

nieda said...

tgk berita mlm tadi pun mmg teruk. Hubby saya boleh cakap kerajaan sengaja ckp mcm tu sbb ada lebih kurang 10 ribu rakyat mesia kt sana. Kos nk bawa blk mereka sgt tinggi.

Wahai kerajaan...silalah prihatin.

*∽ IZAN ∽* said...

OMG. harap2 semuanya selamattt.. siannye diaoranggg

Liz Rohaizat said...

xmetafora> tu la. berita smalam, pelajar perempuan tu sampai nangis. takut kot. dia kata dah tak boleh nak keluar rumah.

diyana> aah, mmg takut. terasa mcm sgt huru hara kat sana. tak dpt contact ke anak sedara diyana tu?

nieda> bkn 10 ribu tau tapi 11 ribu. mmg kos bawa balik sgt tinggi tapi apa salahnya demi nyawa rakyat kita di sana.

saya dgr cerita, dah ada ibu bapa yg ada duit lebih sanggup pegi ke sana utk selamatkan anak mereka.

kak izan> tu la kak. everytime tgk kat berita, rasa sedih. x dpt bayang diorg camne.

Mita said...

kalau aku pun takot jugak sbb diorang tdo pon bertemankan pisau,selang seli dengar bunyi tembakan.nak2 kalau aku ada keluarga skali di sana.dengar2 tiket nak blk malaysia melambung 7x ganda,ironinya tiket negara lain diorang dapat diskaun hingga rm1000 je(usd maybe sket lagi)

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.