Thursday, January 27, 2011

Look very uncool and tak macho

Pagi-pagi dah tergelak dgr Jeremy from Red.fm berceloteh. Topik pagi ni ialah "Which song do you think boys SHOULD NOT be singing to because it just makes them look very uncool and tak macho?".

I tak sure berapa umur Jeremy tapi lagu-lagu yg dia putarkan agak sesuai dengan my age. Agaknya kami hidup dalam zaman yg sama kot. Percubaan utk mencari tahun lahir dia tidak berhasil.

Anyway sebab topik pun ada terselit "tak macho", ramai la lelaki yg telefon dan sms pagi tadi. First call datang dari seorang lelaki. Dia kata lagu yg buat dia nampak very uncool dan tak macho ialah Bye Bye Bye from N Sync. Pagi-pagi dengan jalan yg sesak, dgr diorg mengumpat pasal lagu tu pun dah buat aku gelak (tapi tetap nyanyi masa Jeremy putarkan chorus part.. hehehe).

Ada yg kata lagu Pretty Boy by M2M.. opps, tu lagi satu lagu! Hahahaha... dah sah-sah PRETTY BOY. Mmg tak macho.

Ada yg kata lagu If I Were A Boy by Beyonce. Sebab tak patut ada "if". Mmg kena jadi boy, baru boleh jadi macho. Mcm-mcm.

Tapi yg tak best nya, ada ke Jeremy heret Bruno Mars sekali. Dia ckp lagu Grenade tak sesuai. Dan dibangkang sekeras-kerasnya oleh dj perempuan sbb bg dia, lagu tu adalah macho dan cool sebab "I'd catch a grenade for you, throw my hand on a blade for you, I'd jump in front of a train for you...". Sangat cool dan macho (Tapi seperti yg I pernah ckp, ada ke lelaki mcm tu?)

Hanya satu ayat yg membuatkan ia tak macho iaitu "But you won't do the same". Kiranya tak macho sebab lelaki tu harapkan perempuan tu berkorban utk dia jugak.

Oh, kepada peminat Bruno Mars, ada khabar baik utk anda. Bruno Mars akan datang buat konsert di sini. Maybe dlm bulan April. Maybe buat di PWTC. I know ramai sgt yg minat dia especially perempuan. Eh, I tak minat dia. I minat suara dia je. Ahaks.

So girls, which song do you think boys SHOULD NOT be singing to because it just makes them look very uncool and tak macho?

4 scribble(s):

jannahrais said...

hahaha kalo bukan lagu orang putih, telinga akak terus tegianga lagu kak melah ko kunci cintaku dalam hatimu...:P

sebab tebayang watak ac yg dlm cite ape ntah nyanyi lagu tu hihihiih

WanYgBest said...

Any Justin Bibir Songs!!! Ahaksss

Syigim said...

eeiii plg xsuka lagu grenade tu. merepek2 lirik dia. kak syigim n my hubby slalu reka2 lirik br "i would jump in the buaya lake for you", or "i would korek my eye for you" atau ape2 lagi 'sacrifice' yg melampau2.

but i do agree suara dia sedap. cuma lagu tu je nonsense sikit :P

Liz Rohaizat said...

kak jannah> akak buat saya senyum pagi2 nie. saya terbayang lelaki nyanyi lagu tu sambil pakai t-shirt yg ada lampu bentuk love. LOL

wan> definitely true!!! owh, he's a kid.

kak syigim> ala kak syigim, nape tak suka? hehehe.. mmg lirik dia melampau sikit. poyo sgt. tapi suara dia sedap kan?

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.