Thursday, December 02, 2010

Wean off demi tahun 2011

Nak tepek gambar kenangan.. sob..sob..

Last 2 weeks, buat spring cleaning kat rumah. I mean, betul-betul menyental satu rumah. Dari laman depan sampai la ke dapur sampai ke menanam pokok. Setelah banyak kali tertangguh, akhirnya semua baki peninggalan frozen EBM telah selamat dicairkan dan dibuang. Kiralah berapa botol.

Cuma kali ni, tidaklah menangis mcm masa kes putus bekalan elektrik tu. Kali ni, rasa mcm takde perasaan. Sedikit puas. Tak sedih sbb rasa mcm sudah sampai masanya semuanya dibuang bagi mengosongkan bahagian beku tu.

Oh yer, saya masih ada milk liner. Taktau la berapa banyak sbb ianya tergulung dan terletak dlm kotak. Tapi rasanya mmg banyak lagi la. Saya rasa nak bagi kat orang sbb kalau tunggu saya guna, rasanya dlm setahun lagi kot baru nak guna balik. Daripada rosak, baik saya bagi orang. Jadi, ada sesapa yang nak tak? Kalau anda tinggal sekitar kawasan Hulu Langat, lagi la bagus. Saya boleh serahkan begitu aje.

Now, Icha Micha hanya bf 2 kali sehari. Kdg-kdg, sekali sehari je.

Finally.. setelah sekian lama memberi laluan kepada tahun 2010. Rasanya dah boleh wean off slowly sbb tak lama lagi dah nak masuk tahun 2011 :)

12 scribble(s):

p!nkerton said...

huhu sayang kan.. wpon athirah dah wean off for few months, aku ada simpan lagi beberapa botol ebm expired ;p kenang kenangan katanya hahaha

maisy said...

uiks bagi akula milk liner...ko jual pun takpe..sebab aku tak dan nak gi lunatots..nak beli online asyik2 lupe...sebab kene register dulu tu yg jap agik ah nak wat..jap2 till lupe...

Liz Rohaizat said...

fatih> mmg sayang. at first, aku terasa gak nak tinggalkan sebotol sebagai kenangan. pastu rasa mcm "ala, nak simpan balik semua botol. nanti tertinggal satu. leceh je nak buka balik kotak simpan barag". ahaha..

maisya> oh, ko nak ke? tapi ni bkn ziplock bag tau. ni main ikat getah punya. mau ke? kat mana ko leh ambik?

Ely Hasrul said...

aku mmg dh lama la buang sume botol, pam pon dh terkepok simpan.. tp sami tu sungguh active nyusu.. takde ciri2 langsung nk benti.. aku rasa cm nk bentikan.. tp rasa xmo patu nk benti tapi xmo alaaaa gatal sungguh la aku nihhh

Liz Rohaizat said...

ely> sami mmg good boy! tu yg sayang tu. aku xnak paksa icha micha berhenti. biar dia berhenti sendiri. rasanya bila ada adik nanti, tau la dia bg laluan kat adik dia. jgn dia nak sambung balik sudah la. maklumlah, susu laju time tu

precious innocent said...

akak rasa mcm nak beli je susu kamu tu liz.. boleh?

*serius tanya*

-MamaEmma®-

semut-terbersin said...

wah lagik setahun? tgh berusaha nak kasik batrisyia adik eh?good luck! eh ke dah?
huu banyaknyeh stock! sayangkan nak buang..

Liz Rohaizat said...

kak emma> x boleh beli la kak sebab dah selamat dibuang.

ila> berusaha? haha, mcm ape je bunyi dia. x berusaha. merancang. mmg tetapkan tahun 2011 pun sbb tgk chinese gender chart.tu baru usaha namanya. mmg sayang nak buang tp buang aje la. hehehe

fiza said...

Huhuhu...memang sedih nak wean off nih. Byk lagi frozen EBM ko yer...sayangnya ☺☺.

Liz, smoga usaha ko utk thn 2011 menjadi (*_^)

Liz Rohaizat said...

fiza> skrg dah xde dah. semua dah buang daa. hahaha, projek besar tahun 2011.

maisy said...

projek ape?projek nk bg name baru tu ker?ke ke ke..boleh je ikat pon..aku dah terer ngikat..dulu tak terer pakai yg tu...

Ko sms je kat mane..aku g amik....kalo ko nak drp by umah aku pon no hal..kalo nak suh aku drop by kat umah ko..ko bgtau ari ape..aku g la,kalo no planning dat day :)

ade jugak yg nak beli susu ko ni..very precious!

Liz Rohaizat said...

maisya> pandai ko ek! haaha. nanti aku pk bile boleh bg ko. aku pun jarang ke area sana. kalau lalu pun, rasanya 24hb aku lalu. tgk dulu. nanti aku sms ko

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.