Monday, December 20, 2010

I never thought it was easy :(

If only I could turn back time.

Last time, I ada ckp yang I takkan berhenti bf Icha Micha hinggalah ke saat dia nak berhenti sendiri. Itulah my mission. Mcm sayang je kan?

Last Saturday, ingatkan nak main-main je. Nak tgk reaksi dia. So I guna salah satu taktik yg kak Anisa ajar di entry ini: Mission 'No Boobies'. My purpose is nak main-main aje.

Sekali terjadi betul-betul! Icha Micha dah taknak bf. Saturday, dia hanya bf ketika tidur. Mamai-mamai so maybe dia tak sedar. Sedangkan di waktu siang, dia asyik komplen ckp "tak sedap". Sunday, terus taknak langsung dah sambil berkali-kali kata 'tak sedap'. Hmm, sedihnya. Amboi, dah lebih 2 tahun ckp 'sedap', tiba-tiba skrg dah 'tak sedap' eh.

Tak tau nak rasa apa. Sedih kot. Tak rasa lega pun. Erk, camtu ke perasaannya? Rasa menyesal sebab main-main mcm tu.

You all yg anak dah weaned off ni, mcm ni ke yg korang rasa? Sampai skrg I masih rasa menyesal terutamanya bila dia ckp 'tak sedap'. Rasa sedih je.

Menyesal dahulu pendapatan, menyesal kemudian tidak berguna.. gulp!

10 scribble(s):

MarDiah said...

aku tak berani nak cuba2... nanti aku sendiri rasa tak best sbb masa aiman mula lasak, leka nak main jek pun aku dah rasa tak best.

Liz Rohaizat said...

nadia> big mistake this time! kena perlahan-lahan menerima hakikat. terlupa yg anak tu dah pandai dan faham.

CHeeSYaNa said...

takperla.. dia dah lebih 2 years dah kan.. mesti rindu kat the bonding between anak n mak time BF tu

Liz Rohaizat said...

yana> huwaaa, sedih la pulak. walaupun dah lebih 2 thn kan, mmg sayang sgt la. skrg dia tidur main peluk2 je.

fiza said...

Memang sedih giler bila weaned off liz, aku dah rasa. Aku pernah letak daun yg pahit tu, memang dia tak nak, tapi aku yg tak sampai hati...basuh balik nip tuh. Last² wean off sendiri (^_^)

Liz Rohaizat said...

fiza> babe, aku kata aku dah basuh balik tp dia taknak jugak. huhu. mula2 dia nak bf balik. sekali tu je la. lps tu terus taknak dah. dia teringat-ingat kot rasa asam jawa tu. hahaha..

Ely Hasrul said...

beshnye! tp aku xsmpai hati sbb aku tau aku akan emo sendiri hahaha..

Liz Rohaizat said...

ely> huh, entry aku mcm aku rasa best ke? hehehe... sedih la weih. mmg emo pun. jgn main2 dgn anak.

bumble_bee said...

Alamak Liz, akak ada rasa bersalah pulak sebab ajar taktik tu. Memang Liz akan rasa sedih sebab Liz cuba2 je pastu tengok2 betul2 menjadi. Mentally Liz belum prepared nak berenti. Akak yg mentally prepared nak weaned off pun rasa sedih mula2 tu. Lepas tu rasa ok sebab malam2 masa nak tidur Maisarah mesti nak peluk. So tak de la rasa jauh sangat dgn dia.

Liz cuba lagi bf mana tahu dia akan lupa rasa tak sedap tu.

Liz Rohaizat said...

kak anisa> alamak kak. jgn la rasa bersalah pulak. hikhik. takde la nak salahkan akak pun. tp ok la jugak. tiba-tiba dia nampak asyik nak mkn je. and tido mmg nak peluk. siap nak berselimut sama-sama. kalau dulu, jgn harap. hehehe. lg satu yg saya perasan, dia dah x bgn mlm! tu mmg extra bonus sebab skrg dah boleh tidur nyenyak.

sbnrnya, kami mmg cadang nak wean off dia masa umur 2 tahun 3 bulan. ni kira 2 minggu awal je. so tak la rasa kecewa sgt :)

thanks for ur tips kak!

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.