Tuesday, December 28, 2010

Entry bergambar - Rosnah & Hisyam

25 Disember 2010 adalah tarikh yg dipilih oleh pasangan ini utk mendirikan rumahtangga. Solemnization ceremony diadakan di Masjid Taman Marida, Senawang. Reception pula diadakan pada hari yg sama di Allson Klana Resort, Seremban.

Majlis sepatutnya bermula pada pukul 10.30 pagi tetapi mungkin sengaja dilewatkan oleh pak imam hingga ke pukul 11 pagi. Memilih masa yg cantik agaknya. Dengan sekali lafaz, majlis selesai dengan doa kesyukuran.


Selesai majlis nikah, semua tetamu terus ke Allson Klana Resort. Sementara tetamu menunggu pengantin menukar persalinan, kami bergambar puas-puas di dalam ballroom. Ballroom telah dihias cantik dengan tema merah putih.

The tables were nicely decorated

Ice sculpture yg menjadi kegemaran tetamu cilik

Wedding cake yg mempunyai kisah disebaliknya :p

Pasangan yg memilih hitam putih sebagai warna tema utk hari itu.. ewahh


Overall, hidangan di Allson Klana Resort sgtlah sedap. Nasi minyaknya boleh dimakan begitu saja. Serious sedap. Lauk-pauk pun sedap hinggakan ikan tiga rasa menjadi rebutan semua orang. Dah la ada pajeri nenas. Kira mmg I melantak pajeri nenas la sbb nak hilangkan kempunan. Bukan senang nak jumpa pajeri nenas yg mcm kari tu.

I tak sure diorg pilih pakej yg mana. Kami makan berhidang. Lepas semua siap mkn, kami dijamu dengan buah-buahan. Lastly, semua tetamu dihidangkan dengan kopi. Kira tetamu yang datang tu mmg kenyang la.

Semoga perkahwinan pasangan ini berkekalan hingga ke akhir hayat.

7 scribble(s):

Farr said...

suke family pic tu. tema black&white sgt classy.

takde gambar icha full ke? mesti comeyyy..pakai gown ke tu?

Diyana Zulkifli said...

wow menarik majlis..mesti mahal jg neh sekepala kan?tkpe.janji tetamu puas ht.hehe

Liz Rohaizat said...

farr> haha. fyi, ni first time kitorang guna tema black n white. oh, icha micha dah penah pakai baju ni. gambar dah penah tepek. tu yg x letak gambar full dia. itu gown yg si wan syafira bagi.. hehe.. mmg cantik gown tu.

diyana> rasanya mcm mahal la kot. my mom buat estimation around RM30k sebab rombongan pihak lelaki (satu bas) semuanya menginap di hotel yg sama. kalau org tu berduit, apa salahnya kan? nak suruh saya habiskan duit byk tu, tak mampu rasanya.

Farr said...

ooo ye ke. must browse back ke entry2 lama..

patut la nampak classy... dr UK rupenye..

oppsss..belilah brgn buatan mesia.. ;p

Liz Rohaizat said...

farr> ahaks. sbb wan kat UK, maka dia dimaafkan. bkn aku order dari dia la. tp dia bg as a present.

Farr said...

@wan, hint hint. *grin*

Liz Rohaizat said...

farr> ahaks... xtau la wan baca ke x komen nie. hehehe

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.