Tuesday, November 02, 2010

Sedap sangat ke main kayu tiga?

It's quite sad bila dgr kisah benar seperti seorang wanita beranak 3 yg ditipu oleh suaminya yang menjalinkan hubungan sulit bersama seorang wanita muda hingga wanita muda tu menggugurkan kandungan sebanyak 2 kali. Tak perlu aku membuka cerita orang lain. Cuma, hmmm... tak tau nak salahkan siapa.

Terkilan apabila mendengar alasan suami bermain kayu tiga di belakang isteri. Kalau dah bernafsukan syaitan dan iman di dada tidak kuat, jgn la disalahkan isteri.

Utk wanita yg dah berkahwin, tiada juga alasan utk anda menjalinkan hubungan dengan lelaki lain. Please, ni pun aku dah jumpa. Jgn bagi alasan seperti suami tak memahami ke, suami tak kaya ke, suami tak hensem ke.. boleh tak? Masa kahwin dulu, tak fikir semua tu ke? Harta dan rupa paras tu hanya di dunia dan tidak kekal. Bila-bila masa Allah boleh tarik balik. Itulah nafsu jahat yg sengaja ditanamkan oleh syaitan agar rumahtangga berpecah belah.

Memang, tiada siapa yg perfect. Perlu give and take, perlu compromise. Jgn harapkan orang lain perfect sbb kita pun tak perfect kan?

Lagu yg tiada kaitan dengan perkara di atas. Tapi setiap kali dengar, terasa lirik tu cuba menyatakan dan mengingatkan sesuatu. My favorite track from Bruno Mars so far.

JUST THE WAY YOU ARE by Bruno Mars

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah; I know, I know
When I compliment her
She won't believe me
And it's so, it's so
Sad to think that she don't see what I see

But every time she asks me "do I look okay?"
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for a while
'Cause girl you're amazing
Just the way you are

Yeah, Her lips, her lips
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think it's so sexy
She's so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
I'd never ask you to change
If perfect's what you're searching for
Then just stay the same

So, don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for a while
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
'Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile
The whole world stops and stares for a while
'Cause girl you're amazing
Just the way you are

10 scribble(s):

Farah said...

bende2 jahat ni memang sedapp je kalau buat..saya pon boleh emo bila baca kisah curang2 ni..tak kisahla laki ke pompuan ke.

izzahazfar said...

kalau laki curang mmg tak leh terima..tp kalo perempuan?isteri pulak tu?mmg lagi nak kena hempuk..

actually jumpa dpn mata..PTD 48 tu..galak nak laki muda yg bergetah..baru minta cerai dgn suami..suami kata kalo ko nak cerai bg aku 30K...sanggup tu kak...janji dia dapat laki muda.

padahal laki muda tu tak hinginpun ngan dia..huhuhu..mau yg duit shj...

*mode:nyampah!

Ely Hasrul said...

aku pon xpaham keseronokan mcm tu.. ape la yg dorg pikirkan bile buat jahat dgn org lain ek? pikir sedap? haha

Liz Rohaizat said...

farah> kalau dulu, byk lelaki curang. skrg,perempuan yg dah ramai yg berani.

izzah> hah, kalau lelaki muda tu x hingin dengan dia, nape dia still minta cerai? 30k tu, byk duit dia.

ely> nafsu, tu yg x fikir ape. sibuk nak suami hensem, kalau tiba2 muka tu rosak, camne? sibuk juga nak bini badan bergetah, yg anak berderet tu ape? senang je minta badan bergetah tp bila minta duit nak pegi spa ke, kedekut!

Fid said...

saya mmg tak sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa cerita giniii tapi hari2 pun adaaaaaaaaaaaaaaaa

saya kalau lelaki curang saya rasa normal la jugak walaupun abnormal

kalau isteri curang...mmmm...me cannot tolerate...
tapi apa2 pun curang adalah pekerjaan menempah tempat di neraka...

Liz Rohaizat said...

kak fid> sabar kak. heheh... perempuan curang pun dah mula ada. cuma yer la, lelaki boleh diam2 kahwin lagi satu.. perempuan? boleh jadi mistress je la.

weed said...

ape2 pun..aku suke gak lagu tu..hehe..

yatie sawanila said...

tulah... iman kurang kot dan tak setia

Liz Rohaizat said...

weed> mars ni orang hawaii. patut la rentak lagu2 dia mcm org nak menari hawaii je. tp chorus tu yg best. terasa kalau la ada org nyanyi utk aku, aku happy kot. hahaa

Liz Rohaizat said...

kak yatie> yerp. definitely. semoga kita x jadi mcm tu

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.