Thursday, November 04, 2010

Salah satu sebab kenapa tak dapat Buffered Earning

Dulu, paling banyak BE (Buffered Earning) yg running kat blog ni dlm satu masa hanyalah 8BE. Kira biasa-biasa je kalau nak bandingkan dengan otai yg lain yg dpt berbelas BE dlm satu masa. Masyuk tu!

2 months ago kot, aku terperasan. Sejak my BE menjadi ME (Metered Earning), susah sgt BE baru nak menyinggah. Tiba-tiba Campaign pulak yg byk masuk mcm masa mula-mula join Nuffnang dulu. Kurang masyuk sikit la. Huhu.

Nak kata bukan Gliteratti, I mmg Gliteratti. Nak kata jarang update, tiap-tiap hari aku update melainkan hujung minggu la. Pelik sgt time tu.

Puas fikir apa puncanya. Mula-mula rasa mcm ok la, blog aku bukannya ada apa sgt kot. Ramai lagi yg bagus-bagus. Maybe advertiser lagi suka diorg.

Entah mcm mana, terfikir satu sebab ni.

Ok, aku kan ada 3 blogs. Dari 3 blogs, 2 aku ada guna Nuffnang. Dari 2 blogs ni, satu je yg selalu update. Yg satu lagi tu, ikut mood.

Dari situ datang la idea yg memikirkan mungkinkah blog lagi satu yg kurang update tu menyebabkan advertiser merasakan my account kurang bagus? Mungkin la kan. Haha, pandai-pandai je mengagak.

So a month ago, aku just letak Nuffnang kat blog ini saja. Sabar je hati melihat kot-kot BE akan menjengah kembali di blog nie.

Alhamdulillah, BE ada semula. 5 BE dah selamat menjadi ME. Now, 6 BE senang running kat blog ni.



Jadi, jgn excited sgt nak letak Nuffnang coding kat semua blog yg korang ada. Lain la kalau semua blog tu diupdate setiap hari. Nanti jadi mcm aku pulak :)

Alhamdulillah, masih ada rezeki dengan blog ini.

11 scribble(s):

nieda said...

thanks sharing..tak kisahlah kan, janji happy blogging. dapat income satu bonus.

CiKaYu said...

mcm gitu ye...all this while saya x amik kisah langsung pasak nuffnang..patutlah kurang 'kick' amountnye..hahah. salam singgah

Liz Rohaizat said...

nieda> yerp, kalau blog ni suka2, jgn tension x dpt income byk mcm otai. kita rileks aje :)

Liz Rohaizat said...

CikAyu> salam. saya x berapa kisah tentang amount. psl tu rileks je bila amount x byk mana. cuma aritu mmg pelik sbb tiba2 dah xde BE. so bg yg betul2 nak buat duit dengan Nuffnang, maybe boleh consider this point.

animkechik said...

tumpang iklan.

WUH 1592 Honda Civic 1.8L(Putih)
Kete nie hilang..
sila bg tau klau nmpk..
hilang kt dpn rmh area kajang..
tq..

Liz Rohaizat said...

anim> Sape punya keta? ko ni salah tempat la. cni xde org baca

p!nkerton said...

tul jugak kot, tu yg aku tak brani nak letak NN kat blog yg lain, sbb tak balance & takut ada effect cmni. so maknanye betul la kot eh sbb tu?

Liz Rohaizat said...

fatih> ye la kot. teori aku sendiri sahaja. hehe

ana ayesha said...

thanks 4 sharing the info

ana tak berapa hiraukan nuff tu sbb blog ana bukannya ramai yg singgah tapi klu dpt alhamdulillah

Liz Rohaizat said...

ana> welcome.

CoKeLaT-RaWkZ said...

A'ah lah kan, betui jugak. Ok saya delete kan aje blog lama saya hehe.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.