Thursday, November 25, 2010

The right way of...

Post terakhir ialah pada 22 November ye. Lamanya :)

Hari ni datang awal dan pinjam PC orang. My CPU sedang menjalani 'rawatan' di satu tempat dan akan dipulangkan pagi ni kot. Please la dapat pagi nie. Ada banyak sgt kerja tertunggak. Semalam saja-saja list kan kerja-kerja yg perlu disiapkan as soon as dpt balik CPU tu. Sgt panjang yer list tu. Hopefully boleh dpt CPU pagi ni dan dpt selesaikan semua kerja menjelang 5.30 ptg ni. Tak sanggup nak bawa ke hari Jumaat sbb Jumaat ialah hari utk bersenang lenang di office.

My last post is about Harry Potter. This post is about Harry Potter too.

Please please please buat 2 perkara ni:

1) Tgk movie, lepas tu baca buku atau
2) Baca buku, lepas tu tgk movie atau
3) Tgk movie, tak baca buku tapi tanya segala persoalan anda pada orang yg baca buku

Buat salah satu yer. Ada yg kata edisi kali ni kurang action mcm yg lepas-lepas la. Ada yg kata, tak byk pelakon mcm dulu la.. balik-balik muka Harry, Ron dan Hermoine.

Nak action? Tunggu Part II. Nak ada ramai pelakon? Tunggu Part II. Kenapa? Sbb dah bukunya mmg mcm tu. Mereka bukan kat Hogwarts lagi daa. Mereka mengembara mencari Horcrux. Jadi mmg byk scene tertumpu pada mereka bertiga. Tunggu la bila mereka kembali ke Hogwarts nanti.

Sape nak e-book dia? E-mail me. My e-mail address ada kat sidebar :)

Note: Faiz, dah tgk ke?

8 scribble(s):

faizah said...

hahaha, belom la puan liz oi. ari tu MC, ingt nak p tgk, tp x larat plak

aku nak komen pasal entry ko sebelum ni, syabas.. sbb ko masih ingt apa yg ko baca hikhikhik

p/s aku nak cari cd piret ler hihihihi

Liz Rohaizat said...

faiz> haha. mana tak ingat. thanks to e-book yg ko bg aku, aku rasa dah nak 10 kali kot aku baca. hahahaha. weih, ape main cd piret nie. x syok ar. tgk wayang la best. kalau nak ajak aku tgk lagi sekali, ok gak tapi ko blanje la pulak :p

CiKaYu said...

saya dh lama x tgk/baca HP...uhuhu..nak kena buka balik buku/tgk balik all the sequel..

Liz Rohaizat said...

cik ayu> tgk pun dah memadai :)

ska said...

liz,
ko ade e-book dia dr awal sampai habis ke? bak mai kat aku..

aku dulu tgk yg 1st n 2nd jek. pastu aku tak tgk (n dh lupa) so aku tak tgk lg dah yg lps2 tu. ni kalau ada masa terlebih2 (dan kerajinan) aku nk tgk balik movie dr awal @ baca buku dia..

Liz Rohaizat said...

kd> ada la babe. kecuali book 6: the Half-Blood Prince.

kalau nak tgk vcd, aku ada la.

WanYgBest said...

aku dah tgk...dan aku puas hati...sbb ketakutan witch & wizard terhadap voldemort dpt dirasai...klu sblm2 ni dlm movie nmpk mcm Harry je yg teraffected ngan Voldemort tuh..skrg ni baru terasa mcm the war has begun..wpun sptutnya movie2 sblm ni patut dah terasa bahangnya

Liz Rohaizat said...

wan> puas hati kan tgk part I nie sbb jalan cerita tak terlalu gopoh gapah. aku suka. yerp, baru nampak org lain pun takut sekali.

part diorg kena kejar dengan snatchers tu.. walaupun tak sama mcm buku tp mmg berdebar-debar bila tgk tu.

x sabar tunggu part II sbb that's when the war begins. aku harap pertarungan kat hogwarts tu akan dibuat bersungguh2. baru terasa best. ni sbb masa half-blood prince, aku rasa mcm x lawan ke kat hogwarts padahal cikgu2 dia lawan masa geng voldermort ke sana.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.