Thursday, November 11, 2010

Hadiah-hadiah sempena harijadi Batrisyia

Petang semalam, agak terkejar-kejar nak balik rumah sbb lps Maghrib nak kena pergi Wangsa Walk sbb dpt invitation ke Nuffnang Screening : Skyline. Tiket nak kena ambil pukul 8 malam. Tu pun kami terlewat dlm setengah jam. Hehe...

Dlm kelam kabut, Batrisyia sempat buka hadiah harijadi dia. Umur dah 2 tahun satu bulan tapi masih dpt hadiah. Tu la rezeki namanya. Thank you!

Dpt 4 hadiah dari her aunties. Nama tidak ditulis di hadiah. Jadi kena teka la sape yg bagi. Aku ckp dgn hubby, rasanya boleh teka dari wrapper. Ahaks.. jom tgk samada betul atau tak. Rasanya dlm 4, ada satu yg betul kot. Kalau semuanya tak betul, mmg loser la :p

Mula-mula, pakaikan dia topi dan minta dia
ambil gambar dgn hadiah-hadiah.

Shining di situ!

Alamak, topi nak tercabut pulak!

Lepas tu, suruh dia bergambar dengan setiap hadiah pulak. Anak aku layan aje. Eh, bukan umi ckp umi tgh kelam kabut ke? Mmg pun, punya la aku paksa dia bergambar. Pastu minah ni leh main-main pulak. Orang dah la nak cepat.

Kalau tgk dari 'kipas' itu, rasanya ni dari Mak Ngah sbb dia rajin buat 'kipas' bila nak wrap hadiah. Tapi kalau yg balutkan ni org dari service counter, mungkin hadiah ni dari orang lain jugak. Betulkah tekaan umi?

Next, hadiah dengan kertas balutan warna kuning dan ada gambar butterflies. Sbb dia warna kuning, rasanya hadiah ni dari Mummy sbb orang yg lahir pada bulan dia sukakan warna terang. Kahkahkah, pandai-pandai je buat prediction. Betulkah tekaan umi?


Next, hadiah berbalut dengan kertas warna hitam. Coraknya bermotif bunga tapi ada pelbagai jenis bunga. Sbb ada banyak bunga, mesti dari Mak Uda sbb anaknya semua perempuan. Ni lagi satu prediction tak boleh pakai. Ampun! Betulkah tekaan umi?

Last, corak butterflies dan dragonflies. Warnanya lembut. So dari Mak Usu. Tapi bukan Mak Usu suka warna purple ke? Betulkah tekaan umi?

Ni la hadiah-hadiah yg Batrisyia dapat. Hadiah tidak mengikut susunan 4 gambar di atas. Aku pun dah tak ingat hadiah tu dari wrapper yg mana satu.





Aku akan sedikit busy hari nie. Nak kena siapkan semua kerja menjelang esok sbb minggu depan dah raya. Kalau sempat, aku update tentang Skyline.

2 scribble(s):

Drama Mama said...

aiseh smpat lagi bukak membukak hadiah..hahaha...comei dia pakai topi!

http://twinkywinkystars.blogspot.com

Liz Rohaizat said...

DM> sempat la sbb abi dia tlg koyakkan pembalut. kalau tunggu dia koyak sendiri, mau sejam kot baru selesai

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.