Friday, October 29, 2010

You will keep coming back for a boyband song

Hari Jumaat so entry kena ringan-ringan.

Lagu zaman sekarang ni tak best langsung. Adakah aku seorang atau korang pun rasa benda yg sama. Ok, ada la yg best tapi tak mcm lagu zaman kita sekolah, zaman kita lepas sekolah. Pendek cerita, lagu zaman 90-an dan awal milenium.

Sesetengah lagu pulak terlalu transparent liriknya. Mungkin masih ok utk negara barat tapi kalau budak umur 14 tahun menyanyi tentang lagu yg suruh 'perempuan buka baju dan baring atas katil', ape kejadahnya?

Tak semua lagu teruk mcm tu. Tapi banyak kan yg lirik mengarut mcm tu? Kdg2, rentak best tp aku segan nak nyanyi sorang-sorang dlm bilik air sebab lirik mcm 'terlalu murah'.

Aku rindukan lagu zaman 90-an dan lagu-lagu boyband. Ah, just admit it. Korang pun suka lagu boyband kan? Walaupun skrg dah tak suka tapi pernah suka, kan? Imee baru ngaku BSB ialah kumpulan paling best.. hahaha. Ni la perempuan yg dari zaman sekolah sampai la umur 28 tahun, masih suka BSB.. cayalah!

Kenapa tak boleh lirik yg elok sikit? Ok la, maybe sbb aku layan English song. Sape suruh aku layan English song kan? Kalau lagu Bahasa Melayu, ok aje rasanya. Setakat lagu mcm nie, tak merosakkan sel-sel otak pun.

Takpe la, I nak layan boyband kejap.



Until the Time is Through ~ Five



I Want It That Way ~ Backstreet Boys



Bye Bye Bye ~ N Sync

Note: This is auto-publish entry. By the time entry ni keluar, I tgh disoal siasat di Cyberjaya

2 scribble(s):

LoveZahra@Fazahra said...

agree..i like them too..90s mmg byk boyband kan and lagu pun best2..

Liz Rohaizat said...

LZ> betul. maybe sbb rentak tak terlalu catchy mcm skrg. sebutir sebutir perkataan kita boleh dgr. cuba try dgr balik lagu boyband. jgn terperanjat kalau kita yg beberapa tahun dah x dgr lagu tu, masih hafal bila dgr skrg.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.