Tuesday, October 05, 2010

Yesterday...

ONE

Sampai di nursery, cikgu bawa Batrisyia turun. Mukanya penuh dengan bedak. Kata cikgu, Batrisyia main bedak. Wangiii...

So I asked her.

Umi: Batrisyia main bedak ke?
Batrisyia: Um, bedak.
Umi: Ni main bedak dengan sapa?
Batrisyia: Dengan Afiq.

A few minutes later, I asked her the same question.

Batrisyia: Dengan Afiq.

Sah la, dia main bedak dgn Afiq. Mesti muka Afiq pun putih melepak bila parents dia datang ambil semalam.

TWO

Hubby nak cuba sehelai baju. Jadi kami ke fitting room. Ada 3 fitting rooms tapi semuanya ada org. So kami tunggu kat pintu paling hadapan.

Maybe my little girl agak tak sabar.

Dia pergi ke pintu dan ketuk, "Aleikum" (Assalamualaikum)

Kakak yg beratur sebelah aku tergelak siap tutup mulut.

THREE

Sedang kami beli barang, hubby tanya aku.

Abi: Nak masak ke nak mkn luar je?
Umi: Entah. Tak tau nak makan ape.
Abi: Nak makan ape?
Batrisyia : Makan nasi (tak sempat umi dia nak jawab)
Umi: Dia ni memang. Kalau abang tanya dia, manjang nak mkn nasi je.

FOUR

Ada 2 helai baju. Satu warna kuning, satu warna merah bata. Corak sama.

Umi: Abang, mana satu lagi ok? (sambil selang seli acukan kedua-dua baju kat badan)
Abi: Urm, sama je la. Mana-mana pun ok.
Umi: Mana sama. Kan warna lain-lain nie.
Batrisyia: Umi, cantikkkk (sambil terus ambil yg warna kuning)

Wah, maybe lps ni boleh terus tanya Batrisyia sbb dia je pandai jawab. Hehehe.

FIVE

Kami mencari petak kosong di tempat letak kereta. Kami jumpa petak kosong.

Batrisyia: Aking (Parking)....

Slowly, hubby masuk ke petak tu.

Batrisyia: Agi.. agi.. leh.. agi.. agi (Lagi.. lagi.. boleh.. lagi)

OMG, dia tiru sape nie?

6 scribble(s):

cure32 said...

hahaha adorable!

WanYgBest said...

alololo...pandainye cik adik manis nih...

Liz Rohaizat said...

syiefa> budak-budak.. mmg la. ada ke yg x adorable? hehehe..omeyya (ke omeiya) pun mesti sama kan?

wan> mak nenek!

Faizah said...

cutenya, nih yg tak saba nak tunggu amir pandai cakap nih hikhihkhihkhihk

Liz Rohaizat said...

faizah> nanti amir dah pandai berckp, melayan dia je la. bila dah byk vocab, lg la jenuh ko nak layan.

cure32 said...

hehehe ye kot.tp ade je yg xadorable,tp jarang jumpe kot.kalo dah skali terjumpe..YA RABBI!

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.