Tuesday, October 19, 2010

Siapa kacau aku sampai tak boleh tidur? Jahat nie!!!

Insomnia: The perception or complaint of inadequate or poor-quality sleep because of one or more of the following: difficulty falling asleep; waking up frequently during the night with difficulty returning to sleep; waking up too early in the morning; or unrefreshing sleep. Insomnia is not defined by the number of hours of sleep a person gets or how long it takes to fall asleep. Individuals vary normally in their need for, and their satisfaction with, sleep. Insomnia may cause problems during the day, such as tiredness, a lack of energy, difficulty concentrating, and irritability.

I'm sorrry kalau I nampak letih sgt. Ahaks, nampak ke? Dah 2 hari ye aku dapat 'inadequate or poor-quality sleep'. Rasanya ni semua bermula dengan hujung minggu lepas. 2 malam hubby kena kerja. Satu malam tu dia balik around 11pm. Ni ok lagi. Mata dah ngantuk tapi tahan sbb nak tunggu dia balik jugak. Malam yg lagi satu tu, dia kerja sampai pukul 2 pagi. Yang ni mmg tak tahan la. Dia mmg dah ckp yg dia kerja sampai 2 pagi. So takde la nak tunggu.

2 am.. terjaga sbb nak sms dia utk tanya samada dah habis kerja atau belum.
3.15 am.. terjaga, tgk dia tak balik lagi. Dia kata, dia pergi cuci kereta kejap.
4.30 am.. terjaga, tgk dia tak balik lagi. Dia kata, on the way balik. Tadi pegi CC kejap.
5.30 am.. terjaga, rasa dia dah balik. Keluar bilik, tgk dia tgh layan movie sementara tunggu Subuh.

Malam kelmarin, tak boleh tidur sebab pening kepala sampai ke pagi. Sampai office, terus telan Uphamol sbb mmg dah sakit sgt. Lega sekejap. Malam tadi, pun susah nak tidur. Mata dah berair tapi taknak lelap. Damn! Hubby kata aku berangan sampaikan tak boleh tidur. Takde maknanya nak berangan mlm-mlm tu.

Harapnya mlm nie dpt tidur dengan tenang. Eh, tapi tak boleh tidur awal sbb mlm ni finale weih.. Lilith mati, Ruby pengkhianat dan Lucifer keluar dari neraka. Walaupun dah tau tapi tetap mau tgk. Tahyul kah? Takpe, tgk aje sebagai hiburan. Orang lain dah layan Season 6. Aku baru nak khatamkan Season 4. Lepas ni kita kejar Season 5.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.