Monday, October 25, 2010

Men : The reason why women nag

Candy, Bunny and Jean-François

Ok, gambar tiada kaitan dengan content. Tapi tetap nak tepek sbb I LOVE BUNNY MALONEY. Title entry diambil dari kata-kata oleh Candy yg tak tahan dengan Bunny yg pemalas dan penyepah!

Men.. the reason why women nag? Setuju atau tidak? Women will say, "It's so trueee" while men will say, "It's so hard to make them happy!"

Do you really think that we love it? Mcm takde kerja je kan? Apa yg Candy ckp tu betul.

Kami takkan nag melainkan kami terpaksa ingatkan korang sampai 5-6 kali sebelum korang siapkan kerja.

Candy takkan membebel melainkan Bunny tak berlatih sebelum perlawanan sebaliknya menghabiskan masa mkn dan mkn dan mkn.

Candy takkan membebel melainkan bila tgk laptop dia kotor dengan makanan sbb Bunny guna laptop dia sambil mkn. Dan dlm masa yg sama cuba siasat siapakah her virtual secret admire.

Ok, you get the idea =)

So I rasa apa yg Candy ckp tu mmg betul lah? Hikhik.

Kalau dulu, rajin juga la buat benda nie. Ye la, kalau dah nak kena pesan berkali-kali, penat juga kan?

Hinggalah terbaca kisah perceraian Courteney Cox. (Sometimes, kita boleh belajar dari artis juga. Cuma ambil yg elok-elok saja tau). She said: Dia dah penat 'jaga' husband dia mcm dia jaga anak sbb perlu selalu ingatkan dan membebel atas perkara-perkara kecil sbb husband dia take things lightly. Dan husband dia mengaku akan hal nie.

Buat aku terfikir juga. Dan aku rasa, ok la.. taknak membebel lagi. Apa-apa, aku diam je. Ckp sekali dua, pastu diam. Dia nak buat atau tak, tgk je. Hahaha...

I'm trying.. susah tau sbb dah biasa kan? Takpe, sempat lagi nak berubah. So dah lebih seminggu la tak membebel. Pesan sekali dua, pastu biarkan je. Kalau dia ingat, dia buat. Kalau dia tak ingat, pesan lagi selepas 2-3 jam.

Lepas seminggu, rasa ok. Perempuan dan lelaki mmg tak sama.

Hahahaa.. nag-free for a week.

Nota: Sape yg nak tgk Bunny Maloney, boleh tgk kat NTV7. Aku tak ingat hari dan masa tapi definitely Saturday or Sunday morning. Suka tgk sbb Jean-François.

2 scribble(s):

CikLilyPutih said...

mestila pi tgk takers mlm nie, jumpe kat sane

Liz Rohaizat said...

eii, segan nak jumpa and say "Hi". hikhik

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.