Friday, October 22, 2010

Drama Queen in the making

2 hari lepas, kami tonton Chinta. Tak minat Fasha Sandha sbb sebab dah mmg takde cerita lain di waktu petang, ter layan la jugak.

2 hari lepas, episod yg Amar mati kena langgar sebelum dia nak nikah dengan Chinta tu. Kan ada adegan Chinta menjerit dan menangis bila dapat tahu Amar mati.

Ok, aku tgk.. walaupun tak minat.

Dalam tak sedar, Batrisyia yg tgh sepahkan rumah tu pun berhenti kejap sbb tiba-tiba dia tgk Chinta nangis dan jerit-jerit.

Aku pandang je anak aku. Khusyuk weih dia tgk. Tak kelip mata.

Rupanya dia nangis.

Dia pandang aku, mata bergenang.. pastu lari kat aku sambil sebut, "Umiii".

Terus peluk aku. Dia nangis. Dia ckp, "Akak tu nangis".

Alamak... ape over sgt anak aku nie?

Sah-sah la 22 tahun dari sekarang, aku kena bgtau boyfriend dia yg jgn bawa anak aku pergi tgk cerita sedih-sedih kat wayang. Gerenti ada org menangis nanti.

12 scribble(s):

Faizah said...

hahaha, menjiwai btul dia

Liz Rohaizat said...

faizah> tu la psl. umi dia pun x over macam dia

maisy said...

tu mmg stage die dah..start menjiwai TV...time age cam Batrisyia.Dina duk nangis tgk AF time kene berpisah tu...

Cubelah try bg Batrisyia layan AF nanti,mesti nangis sama naik ngan dak AF tu...

Liz Rohaizat said...

maisya> masa tu, aku rasa nak tergelak tgk dia emosi tapi kesian pulak. yer yer berair mata.

animkechik said...

konfiden jer ko lg 22 thn.. tah2, mase sek men tisya dh g tgk wyng n pakwe die.. hahaha..

Liz Rohaizat said...

anim> jgn harap la aku nak bg dia ber pakwe time sekolah.

nieda said...

hehe,,ingatkan ibu dia yg nangis. sentimental batrisyia ni..

Liz Rohaizat said...

nieda> xtau la ikut perangai sape. hahaha.. sbb kitorang x layan cite sedih2.

Ely Hasrul said...

haha takpe kang lagik 22tahun sami byk tgk cite action komedi aje

Liz Rohaizat said...

ely> hahha. mula2 aku confuse kenapa ko ckp camtu. lps tu baru aku faham. hehehe....

imee said...

Aww, sgt comel.

Liz Rohaizat said...

imee> haaa, tunggu aafiyah pulak yer

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.