Saturday, October 02, 2010

Di sebalik angka 02.10.2010

1) Tidak boleh lagi select "Infant" ketika membeli tiket kapal terbang. Rasa mcm tak berbaloi je sebab minah ni belum tentu nak duduk kat tempat duduk dia sendiri.

2) Sudah mula menerima 'orang angkat kening' bila nampak Batrisyia masih bf.

3) Have to adapt with her new bedtime routine. Now, she will sleep around 11pm! (10pm kalau dia dah penat sgt). 'Doing' house chores with her. Kdg-kdg dia marah bila dia tak berjaya melipat baju mcm aku lipat. Apakah?

4) Tak tau sape ajar dia. But now, dia akan sebut "Hantu" setiap kali iklan drama hantu keluar di TV. Damn, sape ajar nie? Kami tak pernah ajar dia pasal hantu sebab taknak dia takut di kemudian hari. Now, everytime dia sebut "Hantuuu", abi dia akan betul kan, "Bukan hantu la.. tu kakak!". Rasanya lagi scary dengar abi dia ckp ayat tu daripada dgr anak sendiri sebut 'hantu'.

5) 'Know' where to put things.

Umi: Dah? Letak kat atas meja. (sambil tunjuk ke arah dapur. Nampak dia berjalan ke arah side table di ruang tamu)
Umi: Bukan meja ni. Meja dapur.
Batrisyia: Taknak, takut. Ni meja.

Lepas kain diangkat dari ampaian, selalunya ia akan diletak dlm bakul sementara tunggu waktu melipat kain. Pernah berlaku sekali, elok je kain dah dilipat, Batrisyia boleh ambil kain yg dah dilipat tu dan masukkan semula ke dalam bakul sambil buat muka tak bersalah, kira mcm betul la tindakan dia meletak kain ke dalam bakul. Isk...

6) One year ago, kawan rapat dia ni nursery hanyalah Darwisy. Sekarang, dah mula keluar nama lain dari mulut dia.. "Adam.. Anas.. Danish.. Ikhman.. Akil.. ". SEMUANYA NAMA LELAKI.


Anyway, Happy Birthday to my little daughter!!!

14 scribble(s):

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

selamat hari jadi kepada si comel

WanYgBest said...

happy birthday dear batrisyia...be a good clever gurl ok...jgn lupa pakai baju yg aunty wan bg tu yer...muaahhh muaahhhh...

imee said...

Happy birthday Batrisyia! Dah big girl dah ek. :)

sya_firwan said...

hahaha..kakak..terguling2 sya ngan firwan baca..menarik2 =) besar da kakak batrisyia..da pandai buat kerja rumah =) suke hati laa ape org nak kata liz, selagi dia nak menyusu, bagi je laa.. =)

~ As ~ said...

Happy Birthday Batrisyia!!!
psst, aku hairan, Azam pun suka sebut hantu, tapi aku tak prnah bagi dia tgk cerita hantu...

faizah said...

adoii, nama laki je ek kekekek

happy birthday batrisyia

Liz Rohaizat said...

brutalsolo> terima kasih.

wan> auntie wan. cik adik manis dah pakai baju tu masa sambut besday dia kat rumah mak ngah dia. nanti akan update dengan gambar.

imee> thanks imee. big girl with a small frame? hehe..

sya> xtau la sya. ntah sape ajar dia psl hantu ntah. skrg mmg kitorang cuba nak overcome this. xnak takutkan dia dgn benda2 mengarut tu.

as> thanks as. haaaa, azam pun sama? tu la.. pelik la. aku x penah ajar. sape la yg ajar agaknya.

faizah> maybe sbb geng dia ramai lelaki. yg perempuan ramai dah besar.

rozila said...

hai cik adik manis....selamat ulang tahun yang kedua...wpun auntie lewat ucap...almakmlum...kt umah x der internet....

Liz Rohaizat said...

rozila> terima kasih auntie.

Drama Mama said...

happy birthday cutie. wahhh kecik2 dah ramai pakwe! hahahaha

http://twinkywinkystars.blogspot.com

p!nkerton said...

happy birthday batrisyia! sorry auntie terlambat wish. tanya ummi bila batrisyia boleh dpt adik ye :D

Liz Rohaizat said...

baizurah> hehe, bkn pakwe. batrisyia ckp, "kami hanya berkawan baik".

fatih> plan telah ditunda ke satu masa yg belum diketahui lagi. hehe

Ely Hasrul said...

sume kawan laki ker??? hahahhahaha

Liz Rohaizat said...

ely> yer la kot. aku tgk budak baya dia, perempuan sikit je

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.