Thursday, October 14, 2010

Day Two - No Sunset?

Day Two - 10.10.10

Ingatkan bila berada di tempat orang, Batrisyia bangun lewat. Tidak yer. Pukul 7 pagi dia dah bangun. Jadi pagi-pagi lagi kami dah pergi breakfast. Best jugak la sbb cuaca sejuk. Best berjalan kaki sambil menikmati pemandangan yg menghijau.

This little girl berkeras nak bawa her toiletries bag. Siap isi losyen. Apa dia ingat tu handbag ke ape.





Pagi-pagi dah nampak alam yg menghijau. Tenang je rasa.

This girl dpt makan percuma sepanjang 4 hari di sana

Utk hari kedua, kami tak ke mana-mana. Hanya berehat di bilik dan tepi pantai. Serious takde rasa nak pergi berjalan sebab rasa nak rehat puas-puas. Cuma kami ke Tekek sebab nak beli souvenirs yg dipesan.

Pool di tepi pantai. Cuaca masih redup



Khas utk kanak-kanak



Muka ter-over girang sebab nak suruh Batrisyia pandang kamera

Ayura Spa

Cantik kan?

Wah, ni kalau letak kat dapur pun bagus jugak :p

Khusyuk tgk TV

Kat Tioman, senang nak bergerak sbb ada je org offer utk hantar. Pergi RM10, balik RM10. Cuma kalau nak ke Kg. Juara je mahal sikit sbb laluan agak sukar. Kalau duduk kat Berjaya ni, ada je penduduk tempatan yg tunggu kat depan pintu utama tu. Kalau orang yg xtau, mmg ambil khidmat diorg ni je. Tapi kepada yg dah tau, diorg akan ke Lobby dan tunggu je pemandu Berjaya hantarkan sampai ke Tekek. Pastu shopping la. Dan tunggu je bas tu lalu semula. Jimat.

Staff kat Berjaya ni ramah-tamah. Jgn jual mahal. Borak je dengan mereka. Lama-lama mereka sendiri terasa ‘dekat’ dengan kita dan akan offer diri apabila kita perlukan pertolongan. Terima kasih.

Masih tak dpt merakamkan sunset pada hari kedua kerana cuaca yg redup. Tak nampak pun. Takpe, masih ada hari esok.

Masa hari kedua, kami ada bertanya tentang snorkelling package. Fikir-fikir, kami pilih utk pergi Renggis Island aje. Dekat sgt dengan Berjaya. Nasib baik pilih Renggis Island je. Nak tahu kenapa? Nantikan episod seterusnya.

Utk episod hari pertama di Tioman, sila klik link di bawah:
Berjaya Tioman Resort - Day One

8 scribble(s):

nieda said...

bestnya bercuti..

animkechik said...

ade bwk blk magnet lebih utk aku x?

Liz Rohaizat said...

nieda> awak pun boleh :)

anim> ada la. ambik minggu dpn. ko blk x?

animkechik said...

x tau la lg.. blm gj la.. sangap nie..

Ely Hasrul said...

beshnyee.. awalnye cik kak tu bangunnn

Liz Rohaizat said...

ely> tp bagus gak dia bgn awal. kalau x, kena tunggu dia bgn, baru leh pegi breakfast.

p!nkerton said...

berjaya tioman eh? aritu member aku gi honeymoon sini. best kate nye :D aku dah 2 kali pi tioman tapi x duk sini la. dok chalet2 biase aje. tu pon dah best rasenye, kalo pi berjaya ni sure lgi best :D

Liz Rohaizat said...

fatih> aah, berjaya tioman. rasanya mmg sesuai utk org yg pergi honeymoon dan bawa kids sbb bilik selesa sikit. plus, private beach. jadi mmg x sesak.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.