Monday, October 18, 2010

Day Four - It's Time to Say "Goodbye"

Day 4 - 12.10.10

Hari ni hari terakhir kami di Tioman Island. Tiada apa aktiviti hari nie. Kami hanya ingin mengucapkan selamat tinggal kepada pekerja-pekerja di Restoran Delima Tomyam Seafood dan membeli sedikit souvenirs di Tekek.

Mkn nasi.. mkn nasi.. tu je yg dia tau

I love this printed dress. She looks lovely.
(Walaupun hanya berselipar biru). Thanks Wan.

Ni lah "nenek" dia di sana. Setiap kali nak blk, nak kena salam dulu.

Ada sekali tu, siap bersuap time nak sarapan. Mau pulak tu mkn bersuap. Kalau tak, sokmo nak mkn sendiri je. Aku rasa makcik ni pun dah kena layan dia sbb sikit-sikit, dipanggilnya "nenek" ni. Ni bergambar lps sarapan. Kira kali terakhir la tuh. Makcik tu siap bagi duit raya kat Batrisyia.

Lepas sarapan, kami ke Tekek. Dah siap semuanya, kami berkemas utk check-out pada pukul 12 tgh hari.


Check-out pukul 12 tgh hari. Flight pukul 2.15 petang. Bas khas dari Berjaya pulak pukul 1.15 petang. Sementara tunggu bas, kami sempat online sekejap dan pergi ambil gambar kat tepi pantai.

Air tgh pasang. Cantik sgt!




Panas-panas pun nak ambil gambar jugak. Ye la. Dah asyik ambil gambar diorg. Gambar aku juga yg sikit. Mana boleh kan? Hehehe.

Utk perjalanan balik, tak ramai penumpang. Batrisyia satu-satunya kanak-kanak yang naik pada masa tu. Maybe sbb dia sorang, ramai la nak berkenalan. Ada 2 couples yg bagi belon, ada yg ambil gambar dia (serious tak tau org tu dari negara mana tapi mmg banyak gambar dia ambil), ada yg ambil gambar dia guna camera phone (ni org Malaysia, yg bg belon kat dia). Lama-kelamaan, Batrisyia menyorok kat kitorang.

Dari KL



Orang suruh buat 'peace sign', dia bagi 'high five'.
Ni penangan cerita High 5 la nie!



Kita lap muka dulu sbb dah berlengas!

Lepas tu, baru boleh tidur.. zzzzzzzzzzzzzzzzz

Eh, dah sampai? Rasa mcm baru je mimpi

Itulah cerita kami. Seronok berehat selama 4 hari. Mmg kira berehat betul-betul sbb kami tak habiskan masa menjelajah pulau.

Utk episod sebelumnya, sila klil di bawah:
Crystal Clear Water - Day Three
No Sunset? - Day Two
Berjaya Tioman Resort - Day One

5 scribble(s):

faizah said...

teringt masa p tioman ngn geng sialt cekak dulu

SaiSyi said...

wahh..Liz...cuti-cuti 1malaysia la nih..he3..

Liz Rohaizat said...

amboi, ckp psl tioman... bebudak silat suma nak teringat-teringat eh! korang ni mmg tau. aku x pegi la time tu. uhuks.

Liz Rohaizat said...

syida> kenapa cuti2 1 malaysia pulak? hehe.. alergik dgr.

SaiSyi said...

alergik???
hu3..sori xtau mu alergik..

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.