Thursday, September 30, 2010

Now.. now.. now...

Kesabaranku ada batasnya.

Hampir 4 bulan tunggu satu document dari seorang client. Closed the deal dengan org lain tp yg prepare the document tu org lain. It's not urgent. Kerja dah selesai. Cuma kami perlukan report tu. Bulan lps, orang yg sepatutnya prepare that report dah berhenti kerja dan dia tak buat pun report tu.

Marah tak? Sabar lagi..

So aku bagi masa org baru ni siapkan report. I gave her one month to prepare everything. Dan aku mula 'kejar' dia sejak awal bulan ni. Setiap kali aku call, dia akan ckp, "I'm preparing it now".

Now.. now.. now.. sampailah pagi tadi.

Dan dia telah merasakan darah aku menggelegak. Sampaikan aku leh ckp, "What's your excuse now?". Aku takkan ckp mcm tu kalau org tak cari pasal. Dia ckp, boss dia busy. Apa kena mengena boss ko pulak dey!

Disebabkan dia slow, aku terpaksa bawa hal ni ke pihak atasan dia. Dah cukup baik sebab selama ni aku senyap. Aku taknak dia dpt masalah bila aku beritahu hal nie. But I have no other option. Kerja aku tak boleh selesai selagi aku tak dpt document tu. Susah sgt ke nak buat report? Isk...

Ni yg aku malas nak cerita psl kerja aku. Sbb aku hanya akan bercerita bila stress. Hehe.. Sungguh tak seronok kan? Tapi kerja kat sini best sbb tak perlu nak 'kipas' boss. Dia sendiri akan tgk samada kita perform atau tak. Kalau ok, tak minta apa pun dia boleh bagi mcm2.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.