Tuesday, September 28, 2010

In 4 days...

In 4 days...

I will complete my long term mission! Thanks Allah for giving me this chance.

Ramai yg beranggapan susu dah kering dan Batrisyia hanya 'mengopek'. Atas izin Allah, susu masih ada.

Semasa berdoa selepas solat Maghrib 2 hari lps, aku terdiam di tikar sembahyang seketika. Dah menjadi rutin, setiap kali doa dipanjatkan kepada Yang Esa, aku tak lupa agar dimurahkan rezeki susu ibu kepada Batrisyia. Itulah doa yg diamalkan sejak mengandungkan dia. Aku minta agar dimudahkan utk aku menyusukan Batrisyia sehingga sekurang-kurangnya 2 tahun. Now, tiba-tiba rasa mcm, "Eh, dah nak 2 thn?"

This time, Allah memakbulkan doa aku. Alhamdulillah.


"Umi, nak susu"
"Susu? Susu dah habis"
"Nak susu"
"Susu dah habis la. Mana ada susu lagi"
"Ada... nak susu"


Tak terasa nak cerai susu tapi sengaja nak mengusik dia.

17 scribble(s):

Faizah said...

tahniahhh!!!!!!

Fid said...

susu ai ada lagi laaaa
walaupun dah 5 tahun
tak basi punn hahahaaaa

Liz Rohaizat said...

faizah> thanks.

kak fid> beruntung gedebi yg pandai itu.

PixiePwincess said...

wee kak liz, congratssss!!!!!
indeed it is really an achievement.

saya rasa saya punya sampai 8 bulan je kot. ala2 manja dah niii..

Liz Rohaizat said...

ayu> eventhough ur bubut dah minum FM, bkn ayu still mengepam ke?

I-sya said...

seronok dgn aktiviti BF mom. kalau ALLAH kurniakan saya zuriat lagi, saya teringin nk susukan my zuriat sepenuhnya. nnt boleh la minta tunjuk ajar lizkan?

Liz Rohaizat said...

I-sya> insya Allah boleh ditolong mana yg boleh. saya pun belajar lagi.

CHeeSYaNa said...

Tahniah! I'm so proud of u... At the same time, tersangat2 le jeles.. Doakan aku pon boleh BF until Zarif 2 years erk.. Skrg dah le pump tak dapat banyak..

Liz Rohaizat said...

yana> eh,takpe. yg penting, kita cuba berikan yg terbaik dlm 6 bln pertama. yg lagi satu setengah tahun tu, terpulang samada nak teruskan/campur/stop terus. don't worry too much ok!

kalau susu dah kurang, tu takpe. zarif pun dah lps 6 bln :)

sya_firwan said...

TAHNIAH!!!!

Liz Rohaizat said...

sya> thanks. i won't make it without support from all of you.

maisy said...

Congrats...aku lg 2 months to go yg wajibnya..

Will miss Ur BF moment kan..takpe sooner n later boleh implement balik :)

Tunggu Batrisyia 3 thn,boleh dpt adik plak

Liz Rohaizat said...

maisya> 2 months to kejap je tu. bertahan! hehehe...

belum rasa miss my bf moment sbb dia still bf. cuma miss pumping session kot. no more carrying my pump bag.

CHeeSYaNa said...

Dah tak pump kat opis erk.. Bestnyer.. (boleh ker?) Susu still ada erk for direct feeding?

Liz Rohaizat said...

yana> alhamdulillah. setakat ni ada lagi walaupun mungkin dah x byk. but still ada. mcm mana tau? sebab dia tunjuk. haha.. lgpun, x risau dah kalau x byk mcm dulu sbb batrisyia pun dah nak 2 thn. dia dah mkn/minum mcm2

Ely Hasrul said...

congratsss!!

hahah aku pon selalu usik sami. patu cam bese ckp gaya org tua .. 'mami.. sami nak susu tauu!' smbil memoncongkn bibir yg sudah semulajadik muncung itu

Liz Rohaizat said...

ely> ok la kalau sami nak lg. bagus la tu

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.