Monday, September 27, 2010

Heritage Day dan mkn-mkn sepanjang minggu

Wah, ramai betul org nak 'sabotaj' program penurunan berat badan aku. Hikhik. Dari Jumaat malam sampai ke Ahad malam, asyik mkn mkn dan mkn. Hoh, nasib baik berat tak naik.

Jumaat malam, kami dijemput menghadiri Heritage Day. Tetamu diminta memakai pakaian tradisional negara masing-masing. Maka, kami yg dlm mood raya ni dtg dengan berbaju melayu dan berbaju kurung. Maaf, gambar yg lain tidak letak bagi menjaga privasi. Hehe.. kita tag kat FB saje aa eh.

Perghh, anak dia dah catik menawan dengan rambut rebonding!
Jauh beza dengan setahun yg lepas. Anak dia akan kembali ke Africa
utk menyambung pelajaran dlm bidang Dietitian.

Beauty with brain, huh?

Bunga yg didatangkan khas dari South Africa.
Dgr kata harga mencecah ribuan ringgit.

One thing yg aku suka tentang event yg dianjurkan oleh South Africa ialah mereka sgt suka menari. Kalau tgk diorg menari, mmg rasa diorg ni dah menari sejak kecil. Sgt natural. Putarkanlah lagu apa pun, mereka akan menari beramai-ramai.


This lovely couple tegur kami masa sedang makan.
Her wife suka
tgk Batrisyia.
Oh, her wife sgt suka mkn nasi lemak!

Dia kata, mmg fave dia kat Malaysia.

Bobotie (Meat Pie) yg sgt nyum nyum

Hari Sabtu dan Ahad diperuntukkan utk pergi beraya ke rumah saudara dan sahabat handai. Tak ambil byk gambar sbb motif utama ialah beraya tp kat rumah Sue, wajib ambil gambar sbb dah lama tak jumpa. Thanks to Sue dan Wan yg menjemput kami. Tak puas jemput kat blog, dijemput lagi kat FB. Walaupun kami dah kata kami akan hadir, pagi tu kami dijemput lagi melalui telefon. Owh, maka wajib la pergi mkn kat sana.

Rumah Sue sgt cantik dan besar dan indah dan ape lagi? Heheh..

Little girl yg suka kereta

Best bergambar dgn Sue sbb Sue mementingkan kesempurnaan.
Hikhik.. maka jika gambar yg terhasil menunjukkan
muka yg tidak flawless,
disuruhnya Wan
ambil gambar yg baru


Semalam sempat menyinggah di kawasan bakal kejiranan kami. Kebetulan, kawan hubby tinggal di situ. Dari kediaman beliau, boleh nampak kawasan kediaman kami yg masih dlm pembinaan. Nampak serba serbi dah siap. Tak tau la apa lagi yg tinggal. Lampu jalan pun dah ada. Jalan di bahagian belakang telah diturap.

I'm excited sampai boleh termimpi-mimpi.

It's not a landed house. It's an apartment. Entah la, mmg tak terfikir nak beli landed house sebab terasa mahal kat KL. Kalau kat Seremban 2 ke, mau la aku. Rumah pun besar. Kat KL, mmg rasa tak berbaloi. So kami pilih apartment yg sederhana besar, tingkat bawah, corner lot. Senang.

Mungkin boleh simpan angan-angan utk beli rumah di Seremban 2 jika keadaan mengizinkan.

Note: Utk resipi Daging Prun, sila jenguk my other blog.

2 scribble(s):

Ely Hasrul said...

bleh g homedec bila umah dh siap hihi

Liz Rohaizat said...

ely> aku nak pegi homedec minggu nie kot. minggu lps x sempat. minggu nie FURNISH IT. leh cari idea

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.