Wednesday, September 22, 2010

1 .2kg - GONE!

Tidak malu utk mengiyakan bahawa berat telah mula naik sejak akhir-akhir nie. Rasanya mula naik sejak bulan puasa. Punya la seronok memasak.. seronok jugak mkn. Sudahnya berat naik berkilo-kilo. Kalau Farah naik 3kg, me rasanya naik dlm 3 kilo jugak kot sejak mula berpuasa.

I want my 47kg weight back! Huhu.. itu berat setahun lps.

Tiap-tiap hari mengadu kat hubby... gua dah gemuk.. tidakkah kamu perasan? Mungkin perasan tp tidak mahu ckp sbb nanti gerenti time juga aku mengeluh.

Fikir punya fikir.. mmg kena buat sesuatu sebelum menjadi obese.. Ok la, tak la melampau sampai nak obese.. tp taknak la sampai gemuk susah nak turun balik kan? Time tu, lagi la malas nak buat sesuatu.

Mula la cari pertolongan. Starting semalam, aku cuba turunkan berat melalui kaedah selamat. Pagi timbang dan mulakan hari dengan penuh semangat. Balik kerja, timbang balik.

Telah turun 1.2kg!

Yahooo!!!

1.2kg dalam masa sehari. Bunyi mcm gunakan kaedah yg tak selamat je. Hehe.. percayalah, aku tidak mkn ubat diet. Cuma mengamalkan cara yg sesuai dengan diri.

Alhamdulillah.

4 scribble(s):

maisy said...

senang nye nak turun...eh ko ade tips nak naik tak..sekilo sehari pon okey.........amat okey...aku amik susu sebulan naik se kilo..pastu demam tak sampai seminggu turun 2 kg...

Camno ni....berat aku dah level bwh dah ni..dah berthn aku tk dpt berat ni...40 kg........aku nak aim naik 45 kg ah...baru tip top... :)

Liz Rohaizat said...

maisya> aku x pernah cari solution utk naikkan berat badan so xtau camne nak tolong. ada cuba minum weight gain?

Ely Hasrul said...

naik berapa? 3kilo?? zzzzz ko naik 3 kilo masih lagik badan mcm aku sekolah rendah dulu.. zzzz

aku pon ngomel2 gak berat naik tp xbuat ape2.. lagik mkn byk ade la hahhaha

Liz Rohaizat said...

ely> 3kg tu naik masa bln puasa ye sayang. kalau nak tgk dari berat sejak setahun lps, total weight gain ialah 5kg yer. sila nangis dengan aku!

ko kurus, xpe.. x mcm aku. muka dah nampak tembam dlm gambar. part lg lagi la.. nangis.. heehhe

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.